1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Pátek třináctého - pro mnohé symbol nešťastného dne. Tak tomu rozhodně nebylo v boskovickém zámeckém skleníku, kde Okresní fotbalový svaz Blansko vyhlásil nejlepší fotbalisty za rok 2016. Prvenství získal Jan Koudelka, který na podzim hájil barvy FK Blansko.
Mezi jedenáct nejlepších fotbalistů za uplynulý rok se dostali další fotbalisté FK Blansko. Jedenácté místo obsadil vítěz předchozích dvou ročníků David Juran, který své letošní umístění okomentoval slovy: „Forma byla pořád stejná, jen ta zranění přišla,“ řekl s úsměvem. Páté místo patřilo obránci A týmu Petru Gromskému a těsně pod vrcholem skončil útočník Jan Trtílek.

Kategorii dorostenec ovládl Tomáš Feik, který si na podzim připsal také dva starty za A mužstvo v MSFL. Ten prozradil, že jako odměnu za své umístění dostane palačinky od sestry. V užší nominaci se na druhém místě umístil jeho spoluhráč David Prudil.

Trenérem roku 2016 se stal Zdeněk Veselý z našeho klubu, který se svými svěřenci dlouhodobě dosahuje vynikajících výsledků. Mnozí z nich již nakoukli nebo nakukují do A mužstva. Na otázku, zda by v budoucnu chtěl působit u mužského týmu, odpověděl. „Vyzkoušel jsem si na začátku své trenérské kariéry v Čebíně. Myslím si, že prospěšnější jsem u mládeže.“

Do síně slávy OFS Blansko byl společně s Jindřichem Kolářem uveden legendární trenér Ivan Študent, který se výrazným způsobem zapsal nejen do historie blanenského fotbalu. „Mladší generaci bych popřál mnoho úspěchů. Pokud mají rádi fotbal, ať se mu určitě věnují a poctivě trénují. Výsledky se pak určitě dostaví,“ vzkázal.

Kulturní program obohatilo vystoupení skupiny Pružiny. Ocenění předávaly osobnosti z politického a sportovního, především pak fotbalového prostředí. Mezi nimi nechyběli nejvyšší představitelé města Blanska a Boskovic, fotbalové legendy Karel Jarůšek a Josef Hron, ligový trenér Petr Čuhel nebo ligoví rozhodčí Ondřej Pelikán a Pavel Julínek.

Výsledky ankety fotbalista OFS Blansko 2016

Kategorie muži:
1. Jan Koudelka (FK Blansko)
2. Jan Trtílek (FK Blansko)
3. Jan Janda (SK Jedovnice)
4. Lukáš Martínek (FC Boskovice)
5. Petr Gromský (FK Blansko)
6. Jan Matuška ml. (Rudice)
7. Antonín Preč (FC Boskovice)
8. Jan Nečas (FK Rájec-Jestřebí)
9. Daniel Keprt (SK Olympia Ráječko)
10. Martin Sehnal (SK Olympia Ráječko)
11. David Juran (FK Blansko)

Kategorie dorost:
Tomáš Feik (FK Blansko)

Kategorie žáci:
Štěpán Alexa (FC Boskovice)

Kategorie přípravky:
Sára Chmelíčková (Žijeme hrou)

Kategorie trenér:
Zdeněk Veselý (FK Blansko)

Kategorie rozhodčí:
Libor Kosička (Vísky)

Síň slávy:
Ivan Študent, Jindřich Kolář

Fotogalerie

FOTBALISTA ROKU 2016 OFS BLANSKO