1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Druhý zápas v rámci zimní přípravy sehrají o nadcházejícím víkendu fotbalisté A týmu FK Blansko. Svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila hostí v neděli od 12:00 na umělé trávě stadionu na Mlýnské celek TJ Svitavy.

Info o soupeři

Svitavy jsou již třetí sezónu účastníkem krajského přeboru Pardubického kraje. Od ledna 2013 do března 2014 zde působil jako trenéra Zbyněk Zbořil a celý kalendářní rok 2013 jejich dres oblékal obránce Jakub Šplíchal. V současné době působí na pozici hlavní trenéra Martin Andrle.

Podzimní část sezóny svitavskému celku nevyšla podle představ. Ambice čeřit vody v popředí tabulky se nepodařilo naplnit a tým se několik kol potácel i ve spodní polovině tabulky. V posledních pěti kolech však dokázal čtyřikrát zvítězit a se ziskem 23 bodů (skóre 29:32) se posunul na 8. místo. „Pozitivem pro mě je, že i když jsme začátek sezóny měli tak mizerný, tak jsme se dokázali díky dobrému závěru podzimní soutěže vyšplhat ze spodních pater do středu tabulky. Z posledních pěti zápasů máme čtyři vítězné a toho si cením," poznamenal při svém hodnocení pro svitavský deník trenér Andrle. Nejlepším střelcem týmu je útočník Michal Frolo, který se na podzim prosadil sedmkrát.

Zimní přípravu zahájili Svitavští 6. ledna. „Bude potřeba dost potrénovat, takže využijeme hlavně umělku v Lánech, samozřejmě máme domluvená také přípravná utkání," řekl trenér Andrle.

Z domácí kabiny

Blanenští zahájili druhý týden zimní přípravy. „V pondělí měli hráči individuální trénink. V úterý jsme se věnovali rozvoji silových schopností formou kruhového tréninku a rozvoji obecné vytrvalosti formou 1 km úseků. Středa patřila průpravným hrám a situacím jeden na jednoho se zakončením, vše v zatížení s vysokou intenzitou. Závěrem tréninku byla hra. V pátek si připomeneme týmovou taktiku, posuny mužstva v bloku s tlakem na míč, nácvik útočných kombinací se zakončením ve vysoké intenzitě. Na závěr se budeme věnovat rozvoji sílových schopností,“ řekl ke skladbě tréninkových jednotek asistent trenéra Roman Drga.

Nová posila realizačního týmu si pochvaluje tréninkovou morálku. „Přístup hráčů k tréninku je zatím bezchybný. Mužstvo se mi zatím jeví jako velmi pracovité, věřím tedy, že se to odrazí také na výsledcích,“ přeje si Roman Drga.
Zima 2017 - přípravné utkání č. 2
FK Blansko - TJ Svitavy
Neděle 22. 1. 2017, 12:00
stadion na Mlýnské, Blansko, UT