1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Zřejmě nejatraktivnějšího soupeře na jaře přivítají na domácí půdě fotbalisté FK APOS Blansko. Tuto sobotu budou od 16:30 hostit tým FC Slovan Rosice, jehož barvy hájí nejlepší střelec divize D Petr Malata a exligový útočník Milan Pacanda.
Právě na tuto dvojici hráčů si budou muset Blanenští dát největší pozor. Kanonýr Malata zatížil konta soupeřů 17 brankami, Pacanda již budí pozornost sám o sobě. „O kvalitě těchto hráčů nemá cenu dlouze povídat. Čeká nás opět velmi těžké utkání, i vzhledem k postavení obou týmů v tabulce,“ upozorňuje asistent Pavel Helán.

Blanenští diváci mají jedinečnou šanci vidět v akci hráče s bohatými prvoligovými zkušenostmi. Milan Pacanda si dokonce zahrál v dresu Sparty Praha v sezóně 2004/2005 Ligu mistrů. „Věřím, že diváci si cestu na utkání najdou. Přeci jen vidět v Blansku fotbalisty Pacandova formátu se nepoštěstí každý den. Také ve středu se v dresu Otrokovic objevili hráči s prvoligovými zkušenostmi, což možná mnozí diváci nevědí. Sám jsem zvědavý, kolik jich na utkání dorazí,“ doplňuje Pavel Helán.

Naše mužstvo v posledních dvou kolech inkasovalo 8 branek. „Narazili jsme na silné týmy, navíc jsme se dopustili několika hloupých chyb. Defenzivní činnost celého týmu musíme zlepšit. Pravděpodobně se změní i složení základní sestavy. Věřím, že se nám podaří ubránit útoky soupeře a nějakou branku vstřelit. Nálada v týmu je bojovná, tak už jen abychom předvedli dobrý výkon,“ přeje si Pavel Helán.

Hodně práce bude mít jako obvykle se zastavováním soupeřových akcí záložník Tomáš Kleveta. „Největší hrozbou budou samozřejmě Malata s Pacandou. Pozor si musíme dát i na našeho oblíbence Honzu Pšikala, který se bude chtít v Blansku předvést,“ upozorňuje na pracovitého středopolaře a zároveň i bývalého spoluhráče Kleveta.

Jaké to je hlídat Milana Pacandu si Tomáš Kleveta vyzkoušel před rokem, kdy se Blansko představilo ve Znojmě. „Musím potvrdit, že se hodně těžko odstavuje od míče. Dokáže kvalitně přihrát a zakončit. Na druhou stranu nemůžeme se zaměřit pouze na dva tři hráče. Poctivě do obrany musí hrát celé mužstvo,“ nastiňuje recept na úspěch blanenský středopolař.

Souboj mimojiné nejlepšího střelce jara Martina Sehnala s nejlepším střelcem divize D Petrem Malatou startuje na stadionu na Údolní v sobotu v 16:30. Pro fanoušky, kteří utkání nemohou vidět na vlastní oči bude připraven online přenos.

http://www.onlajny.cz/detail.php?id=6241&hra=fotbal

Vizitka Milana Pacandy:
216 zápasů v 1. lize - 58 branek
(kariéra: 1. FC Brno, Sparta Praha, Tirol Innsbruck, Tescoma Zlín, Karaganda, 1. SC Znojmo)


Podobné souboje jako před rokem ve Znojmě budou svádět Kleveta s Pacandou také v sobotu


Jak to bylo na podzim:
10. kolo divize D (10. 10. 2009)
FC Slovan Rosice - FK APOS Blansko 2:0 (1:0)
Branky: 11. Malata, 83. Dvořáček
ŽK: Komárek, Pšikal, Vítámvás, Gamba - Bednář, Janíček, Šíp, Fous, Bubeníček
Diváků: 380
Rozhodčí: Seidl - Stloukal, Drápal

FC Slovan Rosice: Lengál - Vítámvás, Komárek, Gamba, Kučera - Dufek, Oprchal, Pšikal (79. Černý), Rutmár (82. Lajcman) - Šimek (70. Dvořáček), Malata (C)
Trenér: Miloš Švanda

FK APOS Blansko: Slanina - Pokorný, Němec (C), Novotný, Šíp - Bubeníček, Janíček (46. Fous), Kostka (81. Nečas), Hájek (66. Farník) - Traxl, Bednář
Trenér: Zbyněk Zbořil