1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V posledním utkání podal velmi dobrý výkon na postu pravého obránce, což potvrdil také vítězstvím v anketě Hráč kola. Zkušený univerzál Libor Němec je s pěti asistencemi nejlepším nahrávačem týmu. Jak vidí nejbližší utkání v Napajedlech?
Utkání s Rosicemi jsi odehrál na pravém beku. Jaké to bylo?

Po středečním zápase s Otrokovicemi jsme se společně s trenérem domluvili, že bude lepší, aby Martin Klimeš hrál stopera a já se přesunu na kraj. Inkasovali jsme pouze jednou, takže se dá říci, že ta změna byla prospěšná. Co týká mě, nemám s tímto postem žádný problém. Měl jsem hodně míčů, což mi vyhovovalo.

Hrával jsi na tomto postu někdy dříve?

Ano. V Dolních Kounicích za trenéra Fryše jsem nějaký čas nastupoval na postu levého obránce, už tehdy se hrálo na čtyři obránce v řadě. Dá se říct, že to jeden z postů, kde si člověk nejvíce zahraje fotbal. Také hodně záleží, jakým stylem mužstvo hraje. Nedělá mi problém zaskočit na různých postech. Nějaký vyloženě oblíbený snad kromě středního záložníka nemám.

V sobotu jste museli čelit ofenzivní síle Rosic, kterou táhnou Malata s Pacandem. Dá se říct, že se vám to celkem podařilo.

Pro mě to bylo ještě trošku něco víc, protože s Petrem Malatem se dobře znám, taky jsme spolu několik zápasů odehráli. Vím, co dokáže. Konkrétně tyto dva hráče jsem bral jako motivaci. Branku nám ani jeden z nich nedal, což nás může těšit.

Nyní vás čekají Napajedla, která patří k nejvíce bodujícím týmům na jaře.

Je to tak. Je to další velmi těžký soupeř. Většina týmů se přes zimu dobře připravila na jaro a získala také několik posil. Každý se o záchranu rve ze všech sil. Na podzim jsme Napajedla porazili 4:0, ale ani tehdy to lehké nebylo. Vím, že jsou hodně nepříjemní ve vápně, mají silné standardní situace. Uvidíme, snad se nám podaří něco uhrát.

V anglickém týdnu jste získali sice pouze dva body, které však mají svoji cenu.

Na první pohled se může zdát, že je to hodně málo. V domácím prostředí by se mělo vždy bodovat naplno. Na druhou stranu jsme hráli se sousedy v tabulce, kteří nám díky dvěma remízám neodskočili, nebo nás ani nepřeskočili. Navíc prohrály Boskovice, takže od někoho jsme se dokonce i vzdálili. Každý bod má velkou cenu. Uvidíme, jak se situace vyvine ve druhé lize, potažmo v MSFL. Pevně věřím, že se zachráníme, jinak bych tu ani nebyl.

Děkujeme za rozhovor.