1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Ani druhé jarní vítězství fotbalistům Blanska z bláta nepomůže. Sestupový ortel blanenských fotbalistů je podepsán již několik kol, ale jejich aktuální forma dokládá, že tomu tak být nemuselo. V předposledním domácím utkání navázali na minulé vysoké vítězství nad Otrokovicemi těsnou výhrou 1:0 se Sigmou Olomouc B.
Otrokovické Viktorii nasázeli čtyři góly za poločas a tuto normu mohli naplnit i s druhým týmem tabulky. Ten sice daleko víc držel míč, ale Jiřího Flodera v domácí brance příliš neohrožoval. Naproti tomu řada domácích brejků vyústila v gólovou příležitost. „Myslím si, že na vyložené šance to skončilo tak 8:2 a nastřelili jsme čtyři tyčky. Před hráči smekám, protože takové vítězství musí všem chutnat,“ radoval se po zápase domácí trenér Zbyněk Zbořil.

Střelecký účet zápasu otevřel ve 26. minutě Jindřich Stehlík dorážkou z malého vápna po rohovém kopu. „Laďa Hanuš vyhrál hlavičku a šlo to do břevna, Staňa Píšek to dorážel a zablokovali to obránci, pro mě to pak už byla slíznutá smetana,“ popsal rozhodující gól jeho autor.

Ale první šanci měl před ním Luboš Chloupek, zvýšení na 2:0 pak odmítli ve dvoušanci ve 35. minutě Jakub Kučera a Štěpán Kolařík. Čtyři minuty před přestávkou Chloupek vyhrál osobní souboj s hostujícím brankářem Grögerem, ale trefil jen tyčku zcela prázdné branky. „Soupeř z nás v úvodu utkání měl respekt, ale my jako bychom stále byli v autobuse. Ne a ne se správně rozjet a nenašel se nikdo, kdo by to vzal na sebe a ostatní strhl. Na držení míče se utkání nevyhrává,“ smutně po zápase konstatoval olomoucký kouč Augustin Chromý.

Druhá půle sice začala gólovou šancí hostů, ale zcela volný Filip Richter poslal z malého vápna hlavičku do Floderovy náruče. A zápas se vrátil do starých kolejí. V 70. minutě trefil Ladislav Hanuš nádhernou dělovkou z trestného kopu z pětadvaceti metrů téměř spojnici tyče a břevna. Hned další útok byl ukázkovým brejkem. Stehlík na půlící čáře vyhrál tvrdý souboj s obráncem, zpracoval těžký míč a naservíroval českou uličku do běhu Janu Minxovi tak, že šel sám na brankáře. Jenže ten se šance polekal a vystřelil přímo do Grögera.

OPĚT DODRŽENÁ TAKTIKA

Snaha hostů o závěrečný tlak byla stejně platonická jako jejich celkový herní projev a domácí bez problémů hubené a zasloužené vítězství uhájili. „Rozhodla naše větší vůle po vítězství. Věděli jsme, že se s nimi nemůžeme měřit v individuálních schopnostech a rychlosti, a proto jsem apeloval na to, abychom byli důrazní a nenechali jim volnost v důležitých prostorech. Tedy v jejich závěrečných třiceti metrech a kolem naší šestnáctky. Všechno to vyšlo beze zbytku,“ chválil Zbořil.

„Byl to jeden z našich nejhorších výkonů na jaře. Nejvíc mě rozzlobilo, že jsme zase dostali gól po standardní situaci a naší individuální chybě. Na druhé straně jsou tu i objektivní příčiny porážky. Chybělo nám několik hráčů a jiní hráli s virózou, což byl důvod všech střídání,“ konstatoval Chromý.

FK Blansko - SK Sigma Olomouc B 1:0

Poločas: 1:0. Branka: 26. Stehlík. Rozhodčí: Zaoral - Pospíšil, Gloser. ŽK: Neuer, Kotouč (Ol.). Diváků: 212.
Blansko: Floder - Šplíchal, Píšek, Hanuš, Koláček - Chloupek (87. Feik), Kučera, Kratochvíl, Kolařík (90. Šmerda), Duda (35. Minx) - Stehlík. Trenér: Zbyněk Zbořil.
Sigma B: Gröger - Surzyn, Kotouč, Neuer, Seibert - Bala (56. Voleský), Habusta, Richter (74. Kiška), Antwi - Látal, Yunis (68. Vychodil). Trenér: Augustin Chromý.

Ve středu naposledy na ligu. Doma

Výsledky posledních sedmi kol, v nichž šestkrát bodovali, a sobotní zasloužené vítězství nad rezervou už opět prvoligové Sigmy Olomouc, to jsou nejlepší pozvánky pro fanoušky FK Blansko k návštěvě posledního domácího zápasu této sezony. V něm svěřenci trenéra Zbyňka Zbořila nastoupí ve středu v 18:00 hodin proti FC Velké Meziříčí. S Fortuna Moravskoslezskou ligou se pak minimálně na rok rozloučí v sobotu zápasem v Brně-Líšni, který začne v 17:00 hodin.

Autor: Deník/Zdeněk Vlach