1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Vysokou porážku z minulého týdne musí hodit za hlavu. Na fotbalisty Blanska čeká ostrý start do sezony až tuto sobotu. V prvním kole Fortuna divize D hostí na Údolní od 17 h Rosice. Tým, do kterého v létě přestoupil brankář David Juran.
Kromě Jurana to bude návrat do bývalého působiště také pro trenéra Slovanu Michala Kuglera, který v Blansku působil před Zbyňkem Zbořilem. Přes léto mu z týmu odešla čtveřice hráčů, ale kromě Jurana přišli ještě Tomáš Buršík, Dominik Moučka a Ondřej Přichystal, proto bude mít Kugler kam sáhnout při výběru hráčů pro první divizní kolo.

Jeho protějšek Martin Maša musí řešit opačné starosti. „Doufám, že během týdne ještě dokáže vedení přivést nějaké hráče, abychom byli schopní poskládat mužstvo a byli rovnocennými partnery soupeřům. Potřebovali bychom dva hráče do defenzívy a jedním hráčem posílit i záložní řady. Začátek sezony je důležitý, bude to však obrovsky těžké, máme Rosice a Tasovice, musíme poskládat tým, abychom byli vůbec konkurenceschopní," apeloval po sobotní porážce blanenský kouč. Necelé dva dny před začátkem soutěže hlásí, že během týdne se podařilo vyřešit pouze příchod Jana Pšikala z Ráječka, se kterým Maša počítá do základní sestavy už pro první kolo. O ostatních hráčích klub stále jedná a je možné, že se jejich případný příchod uskuteční až po rozjezdu soutěže.

Kapitánskou pásku by si měl na ruku navléknout Jakub Šplíchal, do gólmanské jedničky pasoval Maša Davida Záleského. Po remíze s Ráječkem a prohrou s Bystrcí čekala na celý tým v týdnu kupa práce. Po poslední přípravě nebyl trenér spokojený s ničím. „Přehráli nás ve všech aspektech, po této stránce není co řešit,“ lamentoval blanenské lodivod. Jak se mu podaří tým připravit na divizi, ukáže sobotní sedmnáctá hodina.

Rosice se v přípravě utkaly se dvěma třetiligovými týmy. Líšeň porazily 1:0 a s Vyškovem remizovaly 1:1. V předkole MOL CUPu prohrály s divizním nováčkem z Tišnova 4:5 na penalty. Juran odchytal v zápase s Vyškovem a Líšní první poločasy, inkasoval jednou. V předkole poháru hájil rosické tyče Zádrapa.

Poslední vzájemný zápas

Divize D 2015/2016
sobota 19. 3. 2016, 15:00, stadion FC Slovan Rosice

FC Slovan Rosice – FK Blansko 3:4

Poločas: 1:2
Branky: 12. a 76. Malata, 50. Pazourek - 19. a 61. Traoré, 11. vlastní (Vítámvás), 57. Chloupek
ŽK: 50. Vítámvás, 80. Malata, 83. Šíp - 65. Šplíchal, 80. Koláček, 90. Juran
Diváků: 247
Rozhodčí: Vostrejž - Líkař, Sedláček
Delegát: Lenfeld
Hrací doba: 45+0 ; 45+3

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (63. Kugler), Drbal, Kršák, Šíp – Havlásek, Huška – F. Novotný (73. Moučka), Chlup (46. Selinger), Pazourek – Malata; trenér Michal Kugler

Blansko: Juran – Gromský, Koláček, Müller, Šplíchal – Chloupek (88. Jarůšek), P. Mezlík, Schneider, Nečas (80. Buchta) – Traoré (70. Trtílek), P. Švancara; trenér Zbyněk Zbořil

FK Blansko – FC Slovan Rosice, so 5. 8., 17:00, Údolní, Blansko