1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Jednou z nových posil mužů FK Blansko se v průběhu července stal 23letý záložník Filip Žák.
Filipe, co vás vedlo k přestupu z Hodonína do Blanska?
Zdravím všechny fanoušky blanenského fotbalu. Po konci soutěže v závěru června se mi ozval pan Merta, jestli bych neměl zájem přestoupit do Blanska. Vzhledem k tomu, že jsme v Hodoníně nezvládli závěr soutěže a sestoupili, tak to pro mě byla zajímavá nabídka a jsem rád, že tady můžu být.

S jakými cíli jste vstupoval do našeho mužstva?
Mým cílem je pomoci mužstvu k co nejlepším výsledkům a umístění v tabulce. Ať už góly, asistencemi, tak i dobrými výkony.

V předkole MOL Cupu jste „narazili“ ve Skašticích, MSFL jste naopak odstartovali velmi dobře, jak byste zhodnotil vstup Blanska do nové sezóny?
Zápas ve Skašticích se nám opravdu nepovedl, ale možná je dobře, že to přišlo ještě před startem soutěže. Do MSFL jsme tak vstupovali s velkou pokorou a ze tří zápasů máme 7 bodů, což je velmi dobrý start.

V týmu je velká konkurence v ofenzivních řadách, jste spokojený se svým dosavadním vytížením a vycházíte dobře s novými spoluhráči?
Já osobně mám konkurenci rád a myslím si, že je jen ku prospěchu věci. Řekl bych, že celý kádr má velkou kvalitu a i pro trenéra je dobře, že má z čeho vybírat. S dosavadním vytížením jsem samozřejmě spokojený a se všemi kluky v kabině vycházím velmi dobře.

V Hodoníně jste si během posledních dvou ročníku „vyzkoušel“ kvalitu soutěže, máte vytipované některé týmy, které vám dělaly největší problémy?
MSFL je kvalitní soutěž a myslím si, že letos se její úroveň ještě zvedne se zařazením čtyř B mužstev ligových týmů. K favoritům řadím Frýdek Místek, Kroměříž a Uničov, nahoře se bude podle mě ještě pohybovat Sigma B a Petřkovice. My ale máme také silné mužstvo a doufám, že bychom mohli být takovým černým koněm.

Co rád děláte ve volném čase, když zrovna nehrajete fotbal?
Mám rád téměř všechny sporty, takže když mám čas, chodím si zahrát tenis, nohejbal nebo jdu do posilovny. Když si potřebuju od sportu odpočinout, tak rád trávím čas s přáteli, nejlíp u dobrého jídla. Dálkově si ještě dodělávám školu v Brně, obor sportovní management.