1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Blanenští fotbalisté mají na oddech pouze dva dny. Hned v sobotu nastoupí svěřenci Zbyňka Zbořila na hřišti Kroměříže. Boj o důležité tři body začíná na tamním hřišti v sobotu v 16:00.

Blanenští musejí být se svým vstupem do sezóny nadmíru spokojeni. Vždyť z šesti zápasů pokaždé odešli minimálně s bodem a doma ještě ani jeden neztratili. „Kluci přistoupili na roli války a to je pro nás strašně důležité. Každý zápas je o nějakém detailu a občas může rozhodnout jeden gól. Občas jich padne víc,“ hodnotí dosavadní výkony kouč Zbořil.

Drtivou většinu bodů zatím posbíralo Blansko doma, kde nejprve porazilo Vyškov 3:1, následně vyhrálo nad Zlínem 1:0. Poslední dva zápasy musely diváky bavit, neboť Blansko nastřílelo devět branek a posunulo se na čelo tabulky. „Přejeme si, aby domácí hřiště bylo naší největší zbraní. Zatím se nám doma daří, ale musí nám to vydržet. Chodí nám fantastické návštěvy a to nás obrovsky těší,“ konstatoval před soubojem s Kroměříží Zbořil.

Kroměříž nebude pro "kolbenku" lehkým soupeřem. Po úvodní nezvládnuté přestřelce se Slováckem deklasovala Kroměříž exligové Znojmo 4:0. Následně sice prohrála s Uherským Brodem a Uničovem, ale výhry nad Novým Městem a Frýdkem - Místkem ji zaručují prozatimní sedmé místo. "Čeká nás těžký soupeř, hlavně na jejich hřišti. Mají velké hřiště, které umí využít. Každý rok hrají nahoře a bude to vyvrcholení toho našeho anglického týmu. Bude to nejtěžší soupeř v tomto týdnu,“ myslí si lodivod Blanska před soubojem v Kroměříži.