1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Blanenští fotbalisté porazili v předposledním přípravném utkání zimní pauzy Znojmo poměrem 3:1. Nejen na utkání se soupeřem, s kterým se Blansko utká v jarní honbě za postupem do 2. ligy, jsme se zeptali trenéra Zbyňka Zbořila. Řeč přišla také na soustředění v Čeladné.

Jak hodnotíte vítězný zápas se Znojmem?
Myslím si, že jsme měli utkání celkem pod kontrolou. Zápasu daly ráz góly, které nám soupeř daroval, jinak jsme se do koncovky dostávali poměrně těžce, protože Znojmo bylo hodně zatažené. Bylo to těžké, ale prosadili jsme se a nakonec tam bylo i více příležitostí, které mohly skončit brankou. Všechno už v podstatě ladíme do finále, bohužel se nám ale sčítají zranění, takže jsme utkání museli odehrát prakticky v třinácti lidech. Je to komplikace, na druhou stranu i na toto musíme být připraveni, kdyby nás něco podobného potkalo také v sezóně. Takže z mé strany spokojenost, spíše se ale modlíme, aby se nám zranění hráči dali dohromady a byli připraveni.

Poprvé naskočila nová posila - Robert Bartolomeu. Jak jste s jeho výkonem spokojený?
Bart se k nám připojil až v uplynulém týdnu, takže ho nechci hodnotit po prvním zápase. Myslím si, že hlavně tahově a také dovednostmi s míčem nám může pomoct. Například když nás budou čekat nějaké zápasy, kdy budeme hrát do plné obrany, by pro nás mohl mít velkou cenu. Nechci ho tedy hodnotit, když je s námi takhle krátce, věřím ale, že pro nás bude velkou posilou.

Jak probíhala jednání s ním?
On měl samozřejmě ambice vyšší, než hrát MSFL, čemuž rozumím. Stále se to ale nějak protahovalo a nakonec se podařil přivést do Blanska.

Vraťme se ještě k soustředění v Čeladné, jaké bylo?
Soustředění bylo perfektní, takže musím říct, že splnilo svůj účel. Všechno jsme měli skvěle nachystané a byl to i takový teambulding, protože se kluci zároveň pobavili. Potrénovali jsme, odehráli také dva zápasy, takže za mě určitě velká spokojenost.

Příští týden Vás čeká generálka s Prostějovem, co od tohoto zápasu očekáváte?
Hlavně očekávám, že už budeme stoprocentně nachystaní, protože na začátku jarní části máme hodně těžký los. Jedeme do Uničova, do Vyškova, doma nás čeká béčko Baníku a poté jedeme do Zlína. Ten rozjezd je tedy hodně těžký a Prostějov by nás v tomto mohl prověřit, jak jsme nachystaní. Zimní příprava se vždy hodnotí až podle výsledků, takže tato generálka nám otevře oči. Věřím, že ji zvládneme nejen herně, ale hlavně zdravotně.

V průběhu zápasu musel odsoupit jeden ze stoperů - Marian Štrbák. Na jeho místo se posunul Lukáš Lahodný, jak jste byl spokojen s jeho výkonem?
Lukáš Lahodný je pro mě univerzál, který může naskočit prakticky kdekoliv. S tím jsme ho přivedli, protože může hrát ve středu zálohy, může hrát také pod hrotem a dělat servis Harisovi, a jak jsme dneska viděli, může naskočit i na stoperu. Až na pár, řekl bych, organizačních nesrovnalostí, si myslím, že to dneska stopeři odehráli v pohodě.

Druhého stopera hraje při zranění Jiřího Hušky mladý Martin Kropáček. Co říct k jeho výkonům v přípravě?
Martin je mladý hráč, který měl původně zamířit do Vyškova a pod trenérem Trousilem, který celý život stopera hrál, tam měl růst. Zůstal ale tady a měl to těžší v tom, že se zranil hned v 1. Kole, ale nyní jak proti Frýdku-Místku, tak dnes proti Znojmu, zahrál velmi kvalitně.