1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Jedinou novou tváří na první tréninku fotbalistů FK APOS Blansko byl 29letý útočník Miroslav Gross, který již několik sezón navléká dres Ostrova u Macochy.
Sympatický hráč, který s fotbalem začínal v Metře Blansko, nastřílel v loňské sezóně 15 branek ve 3. třídě. „Na Hyundai cupu ve Vilémovicích mě kontaktoval asistent Pavel Helán, jestli bych to nechtěl v Blansku zkusit. Už před 2 roky jsem byl v kontaktu s Petrem Vašíčkem, bohužel z toho potom sešlo. Uvidíme, jak se to vyvine teď. Určitě je to pro mě velká motivace. Chci se poprat o místo v kádru,“ popisuje cestu do Blanska.

Důraz v osobních soubojích a hlad po gólu. To vše na zahajovacím tréninku nová akvizice předvedla. „Věřím, že se prosadím. Teď se budu s klukama připravovat a uvidíme, co bude dál. Věřil bych si na post útočníka. Musím dobře potrénovat, to je základ. Určitě mě také láká zahrát si pohárový zápas proti HFK Olomouc,“ připomněl atraktivního soupeře blanenských fotbalistů v 1. kole Ondrášovka Cupu.

Na prvním tréninku poznal Gross i několik svých bývalých spoluhráčů z dorostu Metry. „Hrával jsem třeba s Tomášem Janíčkem nebo Pavlem Rajtšlégrem, kteří jsou teď v Béčku. Na kluky si pamatuji, ale spíše je znám podle přezdívek,“ vybavuje si.

V dresu Jedovnic působil Miroslav Gross i se současným kanonýrem Blanska Martinem Sehnalem. „S Martinem jsme spolu nastupovali v útoku a klapalo nám to. Myslím si, že bychom si rozuměli i teď v Blansku.“

V předchozích sezónách se Miroslav Gross objevil na Údolní jako divák. „Několik utkání jsem viděl. Nedokáži říct, jestli by mi seděl styl hry Blanska, když jsem zatím neodehrál ani jeden zápas. Je potřeba to zkusit a uvidí se, co z toho bude,“ uzavřel odhodlaně důrazný útočník.

Vizitka Miroslava Grosse
Datum narození: 18. 9. 1981
Výška: 177 cm
Váha: 81 kg
Předchozí kluby: Metra Blansko (žáci, dorost), SK Jedovnice (muži), Ostrov u Macochy (muži)