1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V a v ř i n e c / B l a n s k o - Poprvé s kapitánskou páskou vedl blanenský tým do boje levý obránce či záložník Petr Šíp. I přes prohru 0:3 hodnotil výkon mužstva proti olomouckému týmu pozitivně.
„Před zápasem jsem si říkal, jestli je vůbec dobré mít takovou v uvozovkách smečku na krku navíc proti kvalitnímu soupeři. Ta zodpovědnost za tým tam určitě byla. Nakonec výsledek 0:3 je na naše poměry a možnosti vcelku solidní. Za stavu 0:0 jsme branku vstřelit mohli, Mára Pernica tam měl šanci. Takovému kvalitnímu mužstvu jako je HFK stačí na vstřelení branky podstatně míň šancí než nám. Bohužel jsme udělali dost podstatné chyby v obraně, které Olomouc potrestala a zaslouženě tak vyhrála,“ okomentoval zápas Petr Šíp.

Nový kapitán neopomenul vyzdvihnout výkon brankáře Karla Švancary, který například ukázkově zlikvidoval trestný kop ex-ligisty Onofreje. „Karlos chytil snad čtyři nebo pět gólů. Má k tomu i potřebné štěstí, tak jen aby mu to tak vydrželo,“ přeje si Šíp.

Autor historicky první branky Blanska v MSFL v současné době pracuje v Praze, i na podzim však hodlá oblékat blanenský dres. „Sice mám v Praze zaměstnání, také tam však trénuji, s tréninkovou morálkou tedy problém nemám. Chodím v Blansku na páteční trénink, abych alespoň jednou potrénoval s mužstvem. Musíme to prostě brát tak, že tento půlrok bude ještě hodně hektický. Chce to zvládnout, dobře vstoupit do soutěže. Los máme hodně těžký, tak je potřeba udělat pár bodů. V zimě už klub stabilizovat a pokračovat alespoň v té divizní soutěži,“ přeje si Petr Šíp.

Odchod Martina Sehnala do Třebíče je pro fotbalové Blansko velkou ztrátou. „Sehnálek to je snad jediný borec ve střední Evropě, který netrénuje a dává góly. Má správný čuch, je to správný útočník. Byla otázka času, kdy takový hráč odejde, protože gólových útočníků je málo. Samozřejmě bude chybět. Půl roku tu nebude, podepsal to, takový je fotbalový život a jede se dál,“ dodal k odchodu svého kamaráda Šíp.

Celý rozhovor s Petrem Šípem si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...