1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté sehráli utkání na půdě líšeňské juniorky. Blansko převedlo kvalitní výkon a výsledkem bylo 6 vstřelených branek, gólový účet však mohl být i vyšší. Po poločase byl stav 2:3 pro Blansko, když soupeř dvakrát snižoval z pokutového kopu. Ve druhém poločase přidal další 3 branky Jaroš a soupeř korigoval až 7 minut před koncem. Svěřenci kouče Vorlického si tedy připisují vítězství 6:3.

přátelské utkání , 17. února 2024, SK Líšeň B - FK Blansko

SK Líšeň B

3:6

2:3

FK Blansko

Branky: 14. (pen.) a 45. (pen.) Fall, 83. Matocha - 7., 48. (pen), 57. a 60. Jaroš, 12. Smrčka, 29. Sedlák

Sestavy

?

Nešetřil - Jambor, Chyla, Černý, Porč, Hlucháň, Jaroš, Smrčka, Gimsay, Sedlák, Tulajdan
Střídali: Kamenský, Feik, Psota, Kocůrek, Novák
Trenér: Jiří Vorlický

Blanenští hráči drželi od úvodních minut míč na svých kopáčkách a již v 7. minutě se po akci zprava dostal ve vápně míč k Jarošovi, který nedal brankáři šanci – 0:1. O 5 minut později vyslal Smrčka tvrdou střelu zpoza vápna k bližší tyči a bylo to 0:2. Ve 14. minutě se připomněla také Líšeň. Po dlouhém pasu za obranu Nešetřil vyboxoval míč před dobíhajícím útočníkem a následně došlo ke srážce těchto dvou hráčů. Namísto faulu na blanenského brankáře však rozhodčí nepochopitelně ukázal na značku pokutového kopu. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil domácí kapitán Fall – 1:2.

Skóre se opět měnilo ve 29. minutě. Po rychlé akci z pravé strany Chyla oslovil zpětnou přihrávkou Sedláka, který z hranice šestnáctky vymetl levou šibenici – 1:3. Krátce nato pálil nad branku aktivní Gimsay. Ve 31. minutě zakončoval po rohovém kopu Fall, Nešetřil ale jeho pokus lapil. Ve 38. minutě Chyla předložil míč ve vápně Jamborovi, ten ovšem pálil jen do tyče. Těsně před poločasovou přestávkou protáhl Nešetřila povedenou střelou Šíp. V pokračující akci fauloval Porč a domácí měli k dispozici druhou penaltu. Tu opět s přehledem proměnil Fall – 2:3.

Ve 48. minutě zahrávali penaltu také blanenští. Zodpovědnost na sebe vzal Karel Jaroš, jenž poslal brankáře na opačnou stranu – 2:4. V 52. minutě to zkoušel Gimsay, brankář domácích byl připraven. O chvíli později zakončoval z druhé vlny Smrčka a líšeňský gólman dobrým zákrokem vyrazil míč na roh. V 57. minutě po nádherné přihrávce Porče za obranu zkompletoval Jaroš hattrick – 2:5. Stejný hráč se prosadil i v 60. minutě a skóre narostlo na 2:6. V 65. minutě Nešetřil vychytal v šanci domácího útočníka.

U obou mužstev došlo k prostřídání sestav a následovala pasáž, ve které drželi míč povětšinu času blanenští, větší šance už ale k vidění příliš nebyly. V 83. minutě Nešetřil vyrazil Špačkovu křížnou ránu, dobíhající Matocha byl na zadní tyči dříve než blanenský hráč a snížil tak na 3:6. Minutu před koncem Feik orazítkoval hlavou břevno a následně se neujala ani hlavička Nováka, kterou zlikvidoval brankář Líšně.

Svěřenci kouče Vorlického tedy po povedeném výkonu zvítězili 6:3 a již v úterý 20. února je čeká na Mlýnské souboj s Kuřimí. Utkání startuje v 18:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.