1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V utkání se Žďárem nejprve v prvním poločase vymetl pavučinu z pravé šibenice, po změně stran proměněným pokutovým kopem zavelel ke stíhací jízdě. Záložník Libor Němec byl po konci utkání s remízou 3:3 spokojen.
„Za remízu jsem určitě rád vzhledem k průběhu utkání, i když jsme doma chtěli vyhrát. Smekám před naším týmem, protože jsme se nepoložili ani za stavu 1:3 a dokázali alespoň srovnat,“ oddechl si špílmachr Blanska.

Ten v prvním poločase potěšil oko nejednoho diváka nádhernou střelou do pravé šibenice a po změně stran chladnokrevně proměnil penaltu nařízenou po faulu na Jana Nečase. „Zaplaťpánbůh, že jsem se trefil. Dnes se to podařilo mně, příště se to doufám povede někomu jinému. U první branky jsem dostal dlouhý balón, který jsem si zpracoval. Dal jsem si ho na dlouhou nohu, potom jsem se tahal s obráncem. Podařilo se mi dostat se před něj a rozhodl jsem se vystřelit. Zapadlo to tam opravdu pěkně, to se líbilo i mně (smích). U penalty jsem byl rozhodnutý, kam to kopnu. I když tam brankář šel, tak šance podle mě neměl,“ okomentoval svoje trefy Němec.

Oba góly by však neměly takovou váhu, kterou jim v 82. přiložil další výstavní trefou David Bednář. „Je dobře, že ty góly dáváme. Bedýnka tohle umí. Dostal pěkný balón. Asi navrhnu v kabině, aby dal něco do kasy, protože to byl moc pěkný gól,“ dodal Libor Němec.

Obrat v utkání mohl být dovršen v 86. minutě, bohužel Janu Nečasovi se nepodařilo ve vápně ideálně zpracovat míč. „Určitě to chtěl Honza vyřešit co nejlíp. Těžko mu něco můžeme vytýkat. Byla na něho penalta. Hosté si to mohou také říct, že kdyby vyřešili nějaký brejk lépe, vyhráli by. Myslím si, že remíza je nakonec zasloužená,“ uznal Němec.

Celý rozhovor s Liborem Němcem si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...