1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
S t a r é   M ě s t o / B l a n s k o - V sobotu 4. 9. 2010 se ve Starém Městě konalo Velké finále turnaje E-ON JUNIOR CUP 2010, který je určen pro hráče věkové kategorie U 10 (letos hráči narození po 1. 1. 2000). Do tohoto finále se z regionálního kola probojovala i přípravka našeho klubu.
Hrálo se ve dvou šesti členných skupinách systémem každý s každým (1 x 15 minut), první dva týmy ve skupinách hráli semifinále, jeho vítězové o první a poražení o třetí místo, týmy z obou skupin na třetím až šestém místě ve skupině hráli mezi sebou o příslušné umístění (2 x 15 min).

Los nám do naší skupiny přidělil SKP České Budějovice, FK Slavoj Český Krumlov, Bohemians 1905, FK Tábor a 1. SK Prostějov.

Výsledky:

FK APOS Blansko - SKP České Budějovice 0 : 0

Vyrovnané utkání s minimem šancí na obou stranách jsme mohli dotáhnou do vítězného konce, v závěru utkání se nám však nepodařilo proměnit asi největší šanci zápasu, když po úniku z nadějné pozice střílel Radim Ševčík vedle.

FK APOS Blansko - FK Slavoj Český Krumlov 3 : 0

V tomto utkání jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme zvítězili. Vedení nám přinesla tvrdá a přesná rána Davida Prudila ze střední vzdálenosti. V závěru naše vítězství pojistil ukázkovými kličkami brankáři Krumlova David Prudil a Radim Ševčík.

FK APOS Blansko - Bohemians 1905 0 : 1

V utkání proti favoritovi skupiny jsme se zaměřili na pečlivou obranu a snažili jsme se vycházet do rychlých protiútoků. To první se nám dařilo, to druhé nikoliv, takže výsledkem byla hra bez šancí na obou stranách. Utkání ovlivnila chyba rozhodčího, který v předposlední minutě zápasu místo jasného odkopu od naší brány nařídil roh, z něhož soupeř po závaru před naší brankou vstřelil jediný gól utkání.

FK APOS Blansko - FK Tábor 2 : 2

V tomto utkání jsme se brzy ujali vedení po dorážce Radima Ševčíka do opuštěné branky. Krátce nato přidal druhý gól David Prudil, když propálil brankáře hostů a vše vypadalo velmi nadějně. V dalším průběhu utkání jsme kontrolovali hru a soupeře prakticky nepouštěli na naši polovinu. Zhruba pět minut před utkáním se však naše obrana dopustila hrubé chyby, když výkop brankáře soupeře přeskočil všechny naše hráče a spadl do běhu útočníkovi, který přehodil Petra Husnaje v naší bráně.Od tohoto okamžiku jsme trochu znervózněli, přesto jsme dál kontrolovali hra a hráli na polovině soupeře. V poslední minutě zápasu se však naše obrana po dalším výkopu brankáře hostí dopustila stejné chyby a soupeř toho opět bez problémů využil. Ztráta dvou bodů z tohoto „jasného“ utkání velmi mrzela.

FK APOS Blansko - 1. SK Prostějov 0 : 1

Po kolapsu v předchozím utkání jsme do posledního zápasu šli s tím, že pokud chceme postoupit do semifinále, musíme našeho soupeře porazit. Mužstvo 1. SK Prostějov je však velmi kvalitním a vyspělým týmem, takže jsme tušili, že nás nečeká nic lehkého. Průběh utkání to jen potvrdil. Kromě jedné dobré šance Radima Ševčíka jsme branku soupeře neohrozili a naopak jsem se po většinu utkání bránili. Nakonec se soupeři asi čtyři minuty před koncem zápasu po nedůslednosti v naší obraně podařilo zblízka překonat Zdeňka Veselého v naší brance. Síly na zvrat už náš tým neměl.

Tyto výsledky nám přinesly čtvrté místo ve skupině a tedy boj o 7. místo se čtvrtým týmem z druhé skupiny, kterým bylo FC ZVVZ Milevsko.

FK APOS Blansko - FC ZVVZ Milevsko 0 : 0 p.k. 2 : 3

V tomto utkání se už naplno projevila únavy našeho týmu (zejména základního kádru). Naštěstí soupeř na tom byl obdobně, takže se hrál nepříliš kvalitní fotbal s minimem šancí na obou stranách. Soupeř mohl jednou skórovat v prvním poločase, jeho šanci však včasný vyběhnutím zmařil Petr Husnaj. Na druhé straně se v nadějné šanci ocitl David Bartoš, nedokázal však z ostrého úhlu uklidit míč do opuštěné branky. Po té po ráně Davida Prudila zazvonila levá tyč soupeřovy branky. Ve druhém poločase stojí za zmínku snad jen nebezpečná rána soupeře, kterou Zdeněk Veselý vytlačil na roh. Utkání skončil bez gólů, takže přišli na řadu pokutové kopy. V nich byl úspěšnější soupeř, který ze čtyř penalt proměnil tři, zatímco naši hráči jen dvě. Milevsko tak obsadilo sedmou příčku, náš tým skončil osmý.

Myslím si, že toto umístění se dá v tak silné konkurenci považovat za úspěch, i když k lepšímu výsledku nebylo zas tak daleko. V závěru nám však tak trochu docházeli síly, neboť většinu turnaje jsme odehráli na 8 až 9 hráčů. To se v konfrontaci s mužstvy, která střídala dvě vyrovnané sedmičky hráčů, muselo projevit. Chlapům patři za předvedené výkony pochvala a poděkování.

Náš klub reprezentovali:
Zdeněk Veselý, Petr Husnaj, Lukáš Farník, Jakub Boček, Alexandr Rek, Jakub Pačovský, Tomáš Műller, Richard Němec, Radek Souček, David Bartoš, David Prudil, Erik Meluzín, Martin Doležel, Radim Ševčík

Celou akci „vyšperkovala“ účast reprezentačního brankáře Petra Čecha a velkého talentu naší kopané Tomáše Kalase (před nedávnem podepsal profesionální smlouvu s FC Chelsea), kteří měli slavnostní výkop finále a utkání o třetí místo, předávali ceny a po skončení turnaje se uskutečnila jejich autogramiáda.

Výsledky ve skupinách:
FC ZVVZ Milevsko - FC VYSOČINA 1 : 0
1. SC Znojmo - FC Zbrojovka Brno 0 : 2
FC Zbrojovka Brno - FC Pálava Mikulov 2 : 0
FC Elseremo Brumov - FC ZVVZ Milevsko 1 : 0
FC Pálava Mikulov - 1. SC Znojmo 1 : 0
FC Zbrojovka Brno - FC VYSOČINA 4 : 0
FC VYSOČINA - FC Pálava Mikulov 0 : 2
1. SC Znojmo - FC Elseremo Brumov 0 : 2
FC ZVVZ Milevsko - FC Pálava Mikulov 0 : 3
FC VYSOČINA - FC Elseremo Brumov 0 : 2
SC Znojmo - FC VYSOČINA 2 : 1
FC Zbrojovka Brno - FC ZVVZ Milevsko 6 : 0
FC Pálava Mikulov - FC Elseremo Brumov 0 : 2
FC ZVVZ Milevsko - 1. SC Znojmo 1 : 0
FC Elseremo Brumov - FC Zbrojovka Brno 0 : 3
___________________________________________________

Bohemians 1905 - FK Slavoj Český Krumlov 3 : 0
SKP České Budějovice - FK APOS Blansko 0 : 0
SKP České Budějovice - 1. SK Prostějov 0 : 0
Bohemians 1905 - FK Tábor 4 : 1
FK Slavoj Český Krumlov - FK APOS Blansko 0 : 3
1. SK Prostějov - FK Tábor 2 : 1
FK APOS Blansko - Bohemians 1905 0 : 1
SKP České Budějovice - FK Slavoj Č. Krumlov 2 : 0
FK Tábor - SKP České Budějovice 0 : 2
1. SK Prostějov - Bohemians 1905 1 : 2
1. SK Prostějov - FK Slavoj Český Krumlov 2 : 1
FK Tábor - FK APOS Blansko 2 : 2
Bohemians 1905 - SKP České Budějovice 4 : 1
FK APOS Blansko - 1. SK Prostějov 0 : 1
FK Slavoj Český Krumlov - FK Tábor 1 : 1



Zápas o 7. místo:
FK APOS Blansko - FC ZVVZ Milevsko 2 : 3


Konečné pořadí:
1. FC Zbrojovka Brno
2. Bohemians 1905
3. FC Elseremo Brumov
4. 1. SK Prostějov
5. SKP České Budějovice
6. FC Pálava Mikulov
7. FC ZVVZ Milevsko
8. FK APOS Blansko
9. FK Tábor
10. 1. SC Znojmo
11. FK Slavoj Český Krumlov
12. FC VYSOČINA