1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Hodně rozpačitě hodnotil sobotní utkání v Konici trenér Blanska Roman Šindelka. Jeho mužstvo na půdě neoblíbeného soupeře nepředvedlo vůbec špatný výkon, na bodový zisk ale bohužel nedosáhlo.
„Při hodnocení utkání bych použil slova domácího trenéra, který řekl, že o výsledku utkání rozhodla jejich jediná přímá střela na branku. My jsme měli míč častěji v držení, přesto to k větším šancím nevedlo. O poločase určitě musel jakýkoliv nezaujatý divák říci, že musíme odjet minimálně s jedním bodem. Bohužel domácím se ve druhém poločase povedlo vstřelit jednu branku. Potom byl vyloučen Libor Němec. Myslím si, že za ten zákrok žlutou kartu dostat neměl, ale stalo se. Až poté jsme všechny síly vrhli do útoku, vypracovali si i šance, ale gól se nám vstřelit nepovedlo,“ poznamenal Roman Šindelka.

Utkání se možná pro někoho překvapivě hrálo na přírodní trávě, v minulé sezóně totiž Konice využívala výhradně umělý povrch. „Připravení jsme byli na obě varianty. Terén příliš kvalitní nebyl, v týmu máme několik technických hráčů, takže nám to příliš nevyhovovalo, ale určitě se na to nemůžeme vymlouvat. Domácí mají hodně mladý tým, v základní sestavě nastoupilo 7 hráčů ročníků 89 - 91. Naše mužstvo je daleko vyzrálejší. Domácí na nás hráli chytře, zavřeli svoji polovinu a my se prosazovali hodně těžko. Výsledek beru jednoznačně jako ztrátu jednoho bodu. Všechny tři porážky, které máme na kontě, nás hodně mrzí, protože ani v jednom zápase nás soupeř nepřehrál,“ myslí si Roman Šindelka.

Minimálně pro zápas s Pelhřimovem se bude muset blanenský trenér obejít bez zkušeného záložníka Libora Němce, který byl v Konici v 68. minutě vyloučen. „Možností máme víc. Trošku mě mrzí u některých mladších hráčů horší tréninková morálka, když budu konkrétní tak Honza Nečas nebo Michal Beneš určitě mají na to být platnými členy základní sestavy, jejich zájem tomu ale neodpovídá. Každopádně Libor Němec nám bude určitě scházet. V Konici se mu zápas příliš nepovedl, ale formu momentálně má. I bez něj však budeme doma hrát ofenzivní fotbal a v sobotu chceme získat tři body,“ dodal na závěr Roman Šindelka.