1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Ve druhé minutě proměnil penaltu a vzápětí připravil gól pro spoluhráče Bezděka. Záložník David Bednář režíroval vstup Blanska do utkání jako z říše snů. Po změně stran už za stavu 2:2 se stal smutným hrdinou, když ve 48. minutě jeho druhou penaltu v zápase brankář Moravec zneškodnil.
„Utkání se mi hodnotí špatně. Brzdy jsme vedli 2:0, pak jsme to však sami neuvěřitelně zkomplikovali. Nedá se říct, že by soupeř po našem vyloučení srovnal hru, ale když se hraje o jednoho méně, je to daleko obtížnější třeba pro Kamila Janíčka ve středu zálohy. Proto nás Pelhřimov v některých fázích přehrával a vyrovnal. Pak to musím vzít na sebe, protože kdybych penaltu dal bylo to 3:2 a věřím, že už bychom to udrželi a byli doma tři body,“řekl k zápasu blanenský kapitán.

Ve 29. minutě přibrzdilo blanenské snažení vyloučení mladého brankáře Sehnala, který se krátce před inkriminovaným momentem zaskvěl bravurně chycenou penaltou. „Nevím vůbec proč to udělal. Po chycené penaltě byl asi až moc nahecovaný. Byl to zkrat, což se stává. Já doufám, že už se to nebude opakovat. Věřím, že venku vyhrajeme a bude to zase lepší,“ podotkl David Bednář.

Blanenští v úvodu druhého poločasu zaskočili svého soka aktivní hrou směrem dopředu, což vyvrcholilo faulem na Jana Zicha. „Byl to záměr. Kdybychom se zatáhli dozadu a pouze bránili, měli bychom velké problémy. Takhle jsme hráli pořád stejně a soupeř neměl moc času na rozehrávku. Jedině škoda, že jsem penaltu nedal, jinak bychom vyhráli,“ dodal David Bednář.

Celý rozhovor s Davidem Bednářem si můžete poslechnout zde: http://www.fkblansko.cz/archiv_audio.asp?...