1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
L e g n i c a / B l a n s k o – Jedeme na fotbalový turnaj do polské Legnice a přivezeme medaili. Tak nějak by se mohli před odjezdem loučit žáci z FK APOS Blansko.
Tahle zaklínací formule v minulých letech fungovala dokonale. Loňský bronz tentokrát vyleštili mladí fotbaloví učedníci do stříbrného lesku. Na halovém turnaji v konkurenci dalších třiadvaceti týmů z Polska, Česka,Ukrajiny a Německa totiž prohráli až ve finále s loňskými vítězem Zaglebie Lubin SSA 0:2. „Kluci hráli výborně. Druhé místo je super. Chtěl bych jim stejně jako členům realizačního týmu poděkovat za odvedenou práci a dobrou reprezentaci města Blanska,“ řekl trenér blanenského žákovského týmu Michal Šenkeřík.

Kouč Šenkeřík vezl ještě s parťákem Miroslavem Loulou do Legnice tým poskládaný z fotbalistů, kteří hrají v žákovských týmech FK APOS Blansko v krajských soutěžích. Na turnaji posbírali Blanenští v minulosti nejeden úspěch. Loni skončili třetí a rok předtím si z Legnice odváželi pohár pro vítěze.

Do halového turnaje vlétli Blanenští jako uragán a základní skupinou se probilo bez ztráty bodu. V úvodním utkání GLSK Gaworzyce nasázeli pět branek. Hattrickem se blýskl Loula a po jedné brance přidal Přikryl s Blažkem. Pak se Blansko trápilo s týmem GKS Sok´ol Jerzmanowa, kdy vítězství zachránila až trefa Blažka. V posledním utkání proti KS Konfeks Legnica dal gól Šmerda a vítězství pojistil již svou třetí trefou na turnaji Blažek. „Ve skupině stejně jako v celém turnaji zachytal výborně Honza Matuška. Nakonec si také odnesl cenu pro nejlepšího gólmana na turnaji,“ pochválil svého svěřence kouč Šenkeřík a dodal že po vítězství v základní skupině čekaly Blansko ve vyřazovací fázi turnaje mnohem těžší boje.

Hned v prvním zápase proti UKS Jaworia Jawor se jeho tým trápil a nakonec uhrál jen bezgólovou plichtu. „Čekali jsme na výsledek zápasu Javorija – Iskra Kochlice. Iskra dala deset vteřin před koncem gól a vyhrála 1:0. To znamenalo že Iskru musíme porazit alespoň 2:0. Takže drama. Kluky jsme se snažili nehecovat. Přijít o semifinále by byla velká škoda,“ poznamenal Šenkeřík.

Po zápase s Iskrou se však mohl usmívat. Jeho svěřenci soupeře smetli 3:0 a dostali se do semifinále. „Hráli jsme jako tým. V útoku i v obraně. Všichni si ode mě zaslouží velkou pochvalu za předvedený výkon,“ řekl Šenkeřík. Iskru Kochlice zkosil hattrick útočníka Šmerdy. Semifinále pak rozhodla střela Filipa Blažka. „Podle mě byl Blažek nejlepší hráč turnaje. Odehrál nejvíc minut a dával pro nás velmi důležité góly,“ dodal Šenkeřík.

Ve finále pak Blansko nastoupilo proti loňskému vítězi Zaglebie Lubin SSA. V utkání mělo první velkou šanci, jenže ji spálilo. Pak už góly střílelo jen Zaglebie. „Kdybychom dali první gól, možná bylo vše jinak. Ale to je jen kdyby. Soupeř byl prostě lepší,“ smířil se s porážkou 0:2 Šenkeřík.

Mikulášský turnaj, Legnica, 24. ročník
Základní skupina: Blansko – GLKS Gaworzyce 5:0 (Loula 3, Přikryl, Blažek), – GKS Sok´ol Jerzmanowa 1:0 (Blažek), – KS Konfeks Legnica 2:0 (Šmerda,Blažek).
Čtvrtfinále: Blansko – UKS Jaworia Jawor 0:0, – Iskra Kochlice 3:0 (Šmerda 3)
Semifinále: Blansko – GKS Soko´l Jerzmanova 1:0 (Blažek)
Finále: Blansko – Zaglebie Lubin SSA 0:2
Pořadí: 1. Zaglebie, 2. Blansko, 3. Soko´l Jerzmanova, 4. OZPN.
Střelci (Blansko): Šmerda a Blažek 4, Loula 3, Přikryl,
Blansko: Matuška – Maňoušek (Konupčík), Feik (Šenkeřík), Blažek (C) (Študent) – Šmerda (Přikryl), Loula (Sedlák)
Trenéři: Šenkeřík Michal, Loula Miroslav.