1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
L e t o v i c e / B l a n s k o - Mladší dorostenci FK APOS Blansko odehráli v sobotu 5. 2. halový turnaj v Letovicích, který byl obsazený dorosteneckými týmy z okresu a 1.A třídy.
Začátek turnaje už tradičně naše mužstvo prohrálo s kunštátskými dorostenci, kdy si pomalu zvykalo na plyšový míč a chtělo hrát fotbal v tělocvičně na malém prostoru alá Barcelona s velkým počtem přihrávek (bohužel nejsme Barca). Chybička se občas vloudí a soupeř nás většinou trestá. Ne jinak tomu bylo s Kunštátem. Brzy jsme prohrávali 0:1 a i přes velkou snahu jsme branku nedali. Naopak nás soupeř potrestal ještě jednou.

Ve druhém utkání se nám dařilo o poznání lépe a po dobrém výkonu vyhráli zaslouženě s dorostem Lipůvky 3:1. Náš herní projev rostl a odnesli to hráči Rudice kterým jsme v dobrém tempu nasázeli hned čtyři branky a vyhráli 4:1.

Čekalo nás semifinále s favorizovaným mužstvem Letovic, které celkem suverénně vyhrálo první skupinu. Jenže naše mužstvo bylo rozjeté s domácími si poradilo jednoznačně 3:0.

Finále s překvapením turnaje dorostem Olomučan nás bohužel nezastihlo připravené. Přestávka mezi prvním semifinále a finálovým utkáním byla příliš dlouhá a naši hráči na začátku vypadali jak mužstvo paraplegiků. Než se rozkoukali, někdejší blanenský mládežnický talent Vlasta Vrbecký nám nasázel po krásných střelách dvě branky.

Poté jsme se probrali a soupeře přišpendlili před jeho branku. Jenže se nám nedařilo překonat olomučanského brankáře, i když mu občas nepomáhali také obránci. Pokaždé jsme místo poloprázdné branky nastřelili brankáře a tak pro velmi motivované olomučanské hráče skončilo finále smírně 2:2. Nic na tom neměnění statistika střel 15:3 v náš prospěch.

V penaltové loterii byli klidnější borci z Olomučan a zvítězili 2:0, když ani jednomu našemu hráči se penaltu nepodařilo proměnit.

Druhé místo našich mladších dorostenců beru jako kvalitní zpestření zimní přípravy. Teď už se soustředíme na první přátelské utkání, které absolvujeme v neděli ráno v Boskovicích s dorostem Kunštátu.

Výsledky ve skupině:
FK APOS Blansko - Kunštát 0:2
FK APOS Blansko - Lipůvka 3:1
FK APOS Blansko - Rudice 4:1

Semifinále:
FK APOS Blansko - Letovice 3:0

Finále:
FK APOS Blansko - Olomučany 2:2 (0:2 pokutové kopy)