1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - V neděli 28.1.2018 jsme odehráli 4.kolo zimní fotbalové ligy mladších přípravek. Tento turnaj pořádal tým FK Jedovnice, proto jsme se vypravili do haly, která se nachází na Střední průmyslové škole v Jedovnicích. Za FK Blansko „A“ nastoupili Alex Müller, Adam Korčák, Filip Kytner, Martin Novotný, Filip Kovář, Dominik Zouhar, Filip Terer, Jakub Jančík, Jan Stejskal a jako brankář Šimon Mackanič.
V prvním zápase jsme měli nastoupit proti silnému týmu FK Letovice. Jelikož se tým Letovic trochu na cestě do Jedovnic opozdil, utkali jsme se s SK Olympia Ráječko. Tento zápas pro nás nezačal dobře. Kluci hned v prvních dvou minutách dostali dva rychlé góly a rázem prohrávali 0:2. Byli z toho otřeseni. Snažili jsme se naše svěřence povzbudit, aby rychle zapomněli na špatný začátek, ale nepomáhalo to. Ještě dlouho se nedokázali přizpůsobit tempu hry. Nakonec se však kluci dočkali a vstřelili branku. Autorem byl Alex Müller . Časomíra ukazovala necelých sedm minut do konce utkání. Chlapci se ještě snažili vyrovnat, ale čas hrál proti nám, a tak utkání nakonec pro nás skončilo prohrou 1:2.

Do druhého zápasu jsme nastoupili proti našemu týmu B. Nevím, zda naši kluci pokoušeli štěstí, ale opět nehráli tak, jak se od nich očekávalo. Zato tým B na nás hned od začátku hry tlačil. Kluci museli dlouho bránit naši branku, aby nedostali gól. Snad pomohla trenérova domluva, protože naši svěřenci začali konečně trochu hrát, a tak se karta obrátila. Zatlačili jsme na soupeře a hned z toho byla první branka, kterou vstřelil Filip Kovář. Netrvalo dlouho a další branku si připsal Alex Müller. Stav utkání byl 2:0. Tým B se však nevzdával a útočil na naši branku ze všech sil. Najednou se stav utkání změnil na 2:1. Po inkasovaném gólu si už kluci vše pohlídali a vstřelili ještě další tři branky. Autoři byli opět Alex Müller a Filip Kovář. Utkání tak skončilo 5:1.

Ve třetím utkání jsme se potkali s domácím týmem FK Jedovnice. Oba týmy hrály hned od začátku naplno. Síly byly vyrovnány na obou stranách a dlouho byl stav utkání 0:0. Čekalo se, kdo první vstřelí branku. Nakonec se to podařilo našemu týmu. Střelcem této branky byl Adam Korčák. Tým Jedovnic se však nevzdával a útočil na naši bránu ze všech sil. Naši obránci však jejich šance vždy zmařili. Zlom nastal při jednom našem střídání. Jedovnice rozehrávali z autu dříve, než se naši kluci dostali na hřiště a byl z toho gól. Byla to pro chlapce studená sprcha. Do konce utkání jsme již žádný gól neviděli, a tak utkání skončilo remízou 1:1.

Čtvrtý zápas jsme hráli s týmem FK Olomučany. Naši kluci od začátku utkání na soupeře tlačili. Měli spoustu šancí, které však nedokázali zakončit. Dál a dál útočili na soupeřovu branku, až z toho byl první gól, o který se postaral Alex Müller. Chlapce jakoby to nakoplo ještě víc. Hráli konečně takový fotbal, jaký se od nich očekával. Měli spoustu přesných nahrávek a tak se stalo, že po chvíli dal další branku Adam Korčák. Stav utkání v polovině zápasu byl 2:0. Tým Olomučan se snažil útočit na našeho brankáře, ale obrana nezklamala. Našim svěřencům se naopak dařilo. Další branku přidal opět Adam Korčák a zanedlouho si připsal hattrick. V posledních dvou sekundách mohl ještě skórovat Filip Kytner, ale jeho střela se nakonec odrazila od tyče. I tak jsme tento zápas vyhráli 4:0.

Na poslední zápas jsme se těšili, ale zároveň jsme se ho i obávali. Kluci nastoupili proti týmu FK Letovice. Tento tým se nám ještě v zimní lize nepodařilo porazit. Na klucích bylo vidět, jak moc by to chtěli změnit. Toto utkání bylo plné krásných akcí. Síly na obou stranách byly vyrovnané, a tak se s napětím čekalo, kdo první skóruje. Rodiče na tribunách hlasitě podporovali své hráče. Atmosféra při tomto utkání byla úžasná. Skóre zápasu nakonec otevřel Filip Kovář. Vedli jsme 1:0. Pak ovšem přišel faul ze strany našeho hráče, a Letovice tak měli šanci na vyrovnání. Náš brankář neměl šanci. Byla to krásná střela do šibenice. Bylo vyrovnáno. Tlak na obou stranách stoupal. Opět se čekalo, kdo dá další gól. Minuty ubíhaly. Po krásné přihrávce od Filipa Kytnera se do šance dostal Alex Müller, který perfektně zakončil. Opět jsme vedli, ale jen chvíli. Letovice opět dorovnali. Už to vypadalo, že zápas skončí nerozhodně 2:2. Časomíra odpočítávala poslední minutu do konce zápasu. Naši kluci se po rozehrávce dostali k míči, zbývalo už jen 15 sekund. Poslední šanci na vystřelení měl Alex Müller, který krásnou střelou do brány ukončil zápas s výsledkem 3:2. Byla to nádhera! Klukům se splnil sen! Tribuna plná rodičů tleskala a jásala. Domů jsme si z tohoto turnaje odvezli krásných 10 bodů.

Celkové výsledky po 4.kole zimní fotbalové ligy mladších přípravek:

1. SK Olympia Ráječko
2. FK Letovice
3. FK Blansko A
4. Jedovnice
5. FK Olomučany
6. FK Blansko B