1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Přestože svěřenci Jiřího Pokoje v neděli ztratili první body, i nadále okupují první příčku tabulky divize staršího dorostu.
Je to pro trenéra překvapení?

No určitě je. Jako cíl jsme si dali udržet se v soutěži, být tak do osmého místa. S tímto jsme vůbec nepočítali. Skončilo devět hráčů, většina ze základu. Včetně gólmana, který přešel do mužů. Z mladšího dorostu přitom přišli jen tři, takže jsme po okrese museli shánět posily.

Kádr máš tedy pohromadě.

Je v něm patnáct hráčů, plácáme to, jak se dá.

Co nedělní zápas?

Bohužel jsme měli mimo hru oba stopery. Nakonec musel do pole i brankář. Před tím ve Ždáře to bylo dobré, použili jsme hráče z mladšího dorostu. S béčkem Břeclavi to byl vydřený bod, fotbalová krása šla bokem. Soupeř byl silný, měl posily. Když jsem četl jeho sestavu, myslel jsem si, že to bude těžké.

V jaké sestavě jste nastoupili?

V brance Němec, v obraně Urbánek, Trávníček, Češka a Zavoral. V záloze Grómský, Buchta, začal Kugler, kterého v 8. minutě vystřídal Pernica, a Horáček. Na hrotu Kučera s Trtílkem. Češku vystřídal Cupák ve 20. minutě. Na střídání zbyl jen Kolmačka a náhradní gólman.

Jak první místo berou kluci?

Jsou tím taky překvapení. Ale nese to s sebou to, že si na nás už soupeři dávají větší pozor. Třeba Trtílek v prvním utkání kraloval, teď už si ho hlídali dva hráči. Se slabými soupeři jsme nehráli, v té soutěži žádní nejsou. Ale je jasné, že následující protivníci budou dobří. Stabilizujeme se, nestavím si žádné vzdušné zámky. Pořád si myslím, že umístění do sedmého místa by bylo dobré.

Co říkáš tomu, že ještě loni ještě tví kluci z dorostu se v áčku mužů tak chytli?

Který trenér by z toho neměl radost. Zouhar je moc šikovný, kdyby ho na půl roku nezastavila nemoc, mohl být ještě lepší. Šplíchal může hrát skoro všude, Vašák se podle mne taky zabuduje, stejně jako Kugler a Sedláček.

Další mistrovský zápas čeká dorostence zítra, kdy na stadionu na Mlýnské přivítají Havlíčkův Brod (starší v 10:15, mladší 12:30).