1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Mladší dorostenci FK APOS Blansko z posledních dvou kol dorostenecké divize vytěžili jeden bod. Svěřenci trenéra Stupky remizovali doma s lídrem tabulky Spartou Brno 2:2 a v minulém kole podlehli Pelhřimovu 5:3.
12. kolo dorostenecké divize D - mladší dorost
FK APOS Blansko - FC Sparta Brno 2:2 (1:1)
Branky:
Zouhar 2
Sestava: Šmerda - Šebela, Blažek ml., Pernica, Blažek st. - Šafařík (50. Vymazal), Michalík, Zouhar, Bláha - Skoupý, Gracias (75. Kratochvíl)
Trenér: Petr Stupka
Asistent: David Bednář
Vedoucí týmu: Jiří Kratochvíl

Utkání se suverénem soutěže jsme nezačali dobře. Ve 3. min. jsme inkasovali po rychlé akci soupeře - 0:1. Naštěstí nás rychle obdržená branka nezlomila a s postupem času jsme hru vyrovnali. Svůj výkon zlepšila obrana, především stoperská dvojice začala hrát důrazněji. Přidali se také střední záložníci Michalík a Zouhar a jak měli trošku čas, předváděli nápadité rozehrávky. Hrálo se nahoru dolů. Soupeř hrozil dobrými lavinovitými útoky, kdy se do útočné fáze zapojilo více ofenzivních hráčů. Z naší strany zlobil především Michal Skoupý, který po pěkných přihrávkách Michalíka a Zouhara zaměstnával obranu hostí. Po trestném kopu z půlky jsme se radovali i my, když po závaru ve vápně přesně zakončil Michal Zouhar - 1:1. Do poločasu se již skóre nezměnilo, i když o pěkné akce na obou stranách nebyla nouze.

Do druhého poločasu jsme nastoupili se snahou o udržení lichotivého výsledku a pokusit se překvapit. Bohužel překvapení jsme byli my, když v 10. min. druhého poločasu jsme opět inkasovali a soupeř šel znovu do vedení – 1:2. Kluci však dokázali opět zabrat a bojovným výkonem proti velmi kvalitnímu soupeři opět dokázali vyrovnat, po rohovém kopu se podruhé prosadil Michal Zouhar – 2:2. Pohledné a kvalitní utkání nakonec skončilo zřejmě zaslouženou dělbou bodů, když nás podržel solidním výkonem brankář Michal Šmerda. Za bojovnost, podpořenou kvalitní hrou všech hráčů jim musím vyslovit pochvalu.


13. kolo dorostenenecké divize D - mladší dorost
Pelhřimov - FK APOS Blansko 5:3 (3:1)
Branky: Zouhar 2, Gracias
Sestava: Šmerda - Šebela, Brichta, Blažek ml., Blažek st. - Šafařík, Pernica, Zouhar, Bláha – Vymazal (53. Kratochvíl), Gracias
Trenér: Petr Stupka
Asistent: David Bednář
Vedoucí týmu: Jiří Kratochvíl

Po pěti kolech bez prohry jsme přijeli do Pelhřimova s velkým sebevědomím, které nás tentokrát srazilo. Začátek nebyl špatný, ve vyrovnané hře jsme se ujali vedení v 11. min. po šikovné dorážce Tomáše Graciase - 0:1. Jenže už v 15. min jsme po naší chybě inkasovali - 1:1. Od té doby to s námi šlo s kopce. I když jsme více kombinovali, soupeř nás potrestal po rychlých brejcích. Po prvním poločase jsme prohrávali 3:1.

Do druhého poločasu jsme v sobě chtěli vyždímat tu sílu, kterou jsme dokázali otočit zápas v Bohunicích. Bohužel hned v úvodu poločasu jsme opět inkasovali. V 60. min. se nám podařilo snížit na 4:2. Hráli jsme systém 3-4-3 a soupeře jsme zatlačili, chyby v obraně nás však stále srážely a domácí tak po dalším přečíslení navýšili skóre na 5:2. Nám se poté alespoň podařilo zkorigovat stav na 5:3. Soupeř nebyl lepší, ale dokonale využil našich slabých chvil v obraně. Doufám, že dojem napravíme v posledním utkání podzimu doma s Humpolcem.