1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
V y š k o v / B l a n s k o - Minulé dvě soboty 21. 1. a 28. 1. jsme byli reprezentovat FK Blansko za mladší přípravku na turnajích ve Vyškově.
První sobotu byl na programu turnaj kluků ročník 2003 a mladší. Turnaj jsme začali ospalým výkonem s Brankovicemi, i když výhrou 4:2 po krásném hattricku Dana Koňaříka a brance Tomáše Farníka. Pak jsme bohužel potvrdili první herně nepříliš vydařené utkání a remizovali s Morkovicemi 2:2 po dvou brankách Farníka Tomáše. Po tomto utkání jsme byli jako trenéři společně nuceni udělat v kabině menší bouřku, aby kluci začali hrát tak jak to umí a předváděli výkony, na které jsme zvyklí.

Jako další soupeř následovala pozdější vítěz turnaje Sparta Brno, s kterou jsme až do konce zápasu odehráli velmi napínavé utkání, ale bohužel jsme v posledních vteřinách inkasovali z brejku na 1:3 ( branka Slanina ). Herně to ale bylo paradoxně naše nejlepší utkání na turnaji, kdy jsme s nasazením, přihrávkami a bojovností min. polovinu zápasu Spartu přehrávali a jen díky "neklidu" v koncovce se tím o body připravili.

V dalších utkáních již kluci předvedli výborné výkony a po třech výhrách po sobě (1:0, 4:0, 1:0) nakonec na turnaji obsadili vynikající druhé místo.

Výsledky ročník 2003:

Brankovice - Blansko 2:4
branky: Koňařík 3x, Farník T.

Morkovice - Blansko 2:2
branky: Farník Tomáš 2x

Sparta Brno - Blansko 3:1
branka: Slanina Tobias

Blansko - Vyškov 4:0
branky: Farník T. 2x, Koňařík, Dujka

Blansko - Lískovec 1:0
branka: Koňařík Daniel

Slavkov - Blansko 0:1
branka: Slanina Tobias

Nejlepší brankář turnaje: Matěj Rybář - FK Blansko!

Druhou sobotu se turnaj kluků 2004 pro nás vyvíjel dle podobného scénáře jako sobotu předtím. Jak se již stává naším zvykem, první ospalé a utrápené vítězství 1:0 s Brankovicemi, ve kterém jsme byli jednoznačně lepší, bylo pro nás trenéry včetně přítomných fandících rodičů nervy drásající. Až necelé čtyři minuty před koncem se prosadil z pozice levého obránce Ondra Farník a po zpětné přihrávce bráchy Tomáše zajistil krásnou střelou pod břevno první tři body. Jako již tradičně jsme se po prvním utkání probudili a přesvědčivými výkony a překvapivě celkem zdařilou koncovkou jsme postupně v dalších utkáních vítězili. Až v posledním zápase turnaje jsme si připsali díky vyrovnávací brance Dana Koňaříka jedinou remízu a potvrdili tím vítězství na celém turnaji!

Obrovské poděkování patří všem zúčastněným klukům za jejich výkony a reprezentaci blanenského fotbalu. Další velký dík patří také rodičům za jejich ochotu cestovat na vlastní náklady, povzbuzování a pomoc při organizaci.

Ročník 2003: Rybář Matěj, Koňařík Daniel, Farník Ondřej, Lůdl Patrik, Kupka Petr, Slanina Tobias, Dujka František, Ryzí David, Farník Tomáš.

Ročník 2004: Rybář Matěj, Koňařík Daniel, Farník Ondřej, Ryzí David, Dujka František, Farník Tomáš, Šenkeřík David, Ševčík Patrik.

Výsledky ročník 2004:

Blansko - Brankovice 1:0
branka: Farník Ondřej

Drnovice - Blansko 0:5
branky: Farník Ondra 2x, Farník T., Koňařík, Ryzí

Blansko - Šumperk 5:0
branky: Koňařík 2x, Ryzí, Šenkeřík David, Dujka František

Vyškov - Blansko 1:5
branky: Ryzí David 2x, Farník Tomáš 2x, Šenkeřík David

Blansko - Starý Lískovec 5:1
branky: Koňařík 3x, Ryzí 2x

Čeladná - Blansko 1:1
branka: Koňařík Daniel

Trenéři 2003 + 2004
Farník Leoš, Koňařík Míra, Rybář Tomáš