1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - 29. ročník Memoriálu Miroslava Krabičky hostil už tradičně kromě českých i zahraniční týmy. Dvoudenní fotbalový turnaj mladších žáků chtělo v konkurenci osmi soupeřů vyhrát i domácí FK Blansko, které ale do finále nepustila Líšeň. Celkovým vítězem se nakonec v sobotu stal tým z polské Legnice, kterému k výhře pomohl velkou měrou nejlepší střelec turnaje Michal Cirko.
Blanenští žáci vybojovali nakonec alespoň třetí místo. „Náš cíl byl samozřejmě od začátku vyhrát. To se bohužel nepovedlo, ale ani tak nemůžu být zklamaný. Všichni kluci podali v pátek i v sobotu skvělé výkony," chválil své svěřence trenér mladších blanenských žáků David Jarůšek. Jeho tým si vedl v základní části soutěže na výbornou. V pátečním úvodním utkání turnaje porazil polskou Miedz Legnici 0:1. Pak sice přišlo zaváhání s Vyškovem, které ale Blanenští napravili hned v dalším zápase proti Tišnovu.

„S Vyškovem jsme prohráli o tři góly, protože jsem nasadil hráče, kteří se do základní sestavy vůbec nedostali. Věřil jsem, že ze skupiny bez problémů postoupíme, takže si myslím, že to bylo férové rozhodnutí," vysvětlil klopýtnutí Blanenských Jarůšek.

I přes něj Blansko skutečně postoupilo ze základní skupiny z prvního místa. Podstatně hůř se vedlo druhému okresnímu týmu z Rájce-Jestřebí, který ve druhé skupině nedokázal zvítězit nad Svratkou, Líšní, ani polským celkovým vítězem. A Rájeckým se nedařilo ani poté. Na turnaji neuhráli jedinou výhru, takže se museli spokojit s posledním z celkem osmi míst.

To Blansko si nevedlo špatně ani v semifinále, které se hrálo ve třicetistupňovém horku. Mladé naděje domácího fotbalového klubu posílali na branku Líšně jednu střelu za druhou. Žádná z nich ale neskončila za zády brankáře. O výsledku smolného utkání rozhodly až poslední minuty, ve kterých hosté využili nejistého vyhození blanenského gólmana a z ojedinělé šance skórovali. Domácí pak sice ještě ze standardní situace nastřelili břevno, ale vyrovnání se už nedočkali.

Na mladých fotbalistech, kteří po závěrečnému hvizdu zamířili se svěšenými hlavami do šaten, bylo vidět velké zklamání. „Kluci to prožívají. Ale to k tomu patří. Osmdesát procent času držíte míč a útočíte, hrajete krásný fotbal, a soupeř vás díky jediné akci porazí. Je to smůla, ale stává se to," řekl Jarůšek, jehož tým letos o pouhé dva body přišel i o vítězství v krajském přeboru mladších žáků.

On i jeho hráči si alespoň spravili chuť v souboji o třetí místo, ve kterém spolehlivě porazili Vyškov 2:0. Radovat se mohou i z toho, že mezi sebou mají nejlepšího hráče celého turnaje Tomáše Feika

Výsledky FK Blansko:

Skupina A:
MKS MIEDZ Legnica - FK Blansko 0:1
Branka: Doležel Martin

FK Blansko - AFK Tišnov 3:1
Branky: Mlčoušek Michal, Ševčík Radim, Doležel Martin - Zeman Tomáš

FK Blansko - MFK Vyškov 0:3
Branky: Sedlmajer Jan, Kozel David, Slunský František

Semifinále:
FK Blansko - SK Líšeň 0:1
Branka: Němec Richard

o 3. místo:
FK Blansko - MFK Vyškov 2:0
Branky: Šmerda Dominik, Ševčík Radim

Finále:
SK Líseň - KS Konfeks Legnica 0:2
Branky: Cirko Michal, Swedzikiewicz Matiej

Konečné pořadí:
1. KS Konfeks Legnica
2. SK Líseň
3. FK Blansko
4. MFK Vyškov
5. AFK Tišnov
6. MKS MIEDZ Legnica
7. FC Svratka Brno
8. MKZ Rájec-Jestřebí

Nejrychleji vstřelená branka: Cirko Michal (KS Konfeks Legnica), v 1. minutě utkání
Nejlepší brankář: Hájek Patrik (SK Líšeň)
Nejlepší střelec: Cirko Michal (KS Konfeks Legnica), vsítil celkem 9 branek
Nejužitečnější hráč: Feik Tomáš (FK Blansko)

Fotogalerie z turnaje