1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
P r a h a / B l a n s k o - O víkendu 13. a 14. 10. 2012 se mladší přípravka B - ročník 2005 a mladší zúčastnila poznávacího zájezdu v Praze, v jehož rámci sehrála mimo jiné také přátelské utkání s přípravkou prvoligového týmu SK Slavia Praha. Celá akce se konala pod záštitou předsedy FK Blansko Michala Babáka.
Mladí fotbalisté pod vedením trenéra Romana Jančiara vyrazili na poznávací zájezd do Prahy v sobotu v 8:00 od hotelu Dukla. „Do Prahy jsme dorazili kolem 11. hodiny. Nechali jsme se vysadit autobusem na Valech nad Pražským hradem a Královskou cestou skrz Hrad a Katedrálu sv. Víta, Nerudovou ulicí, přes Karlův most jsme došli až ke Staroměstskému náměstí. U každé pamětihodnosti jsem měl pro kluky připravené krátké povídání orientované spíš na pověsti, jména jako Karel IV, Jan Neruda atd. a různé zajímavosti, než na letopočty. Po obědě jsme si prohlédli Staroměstské náměstí s orlojem. Den jsme uzavřeli návštěvou pražské zoo, kde jsme vydrželi až do konce zavírací doby,“ popsal průběh sobotního dne trenér Roman Jančiar.

V neděli čekal naše kluky v areálu stadionu SK Xaverov Horní Počernice od 10:00 trénink pod vedením koučů mládeže Slavie Praha. Poté Blansko sehrálo s přípravkou Slavie Praha přátelské utkání, které se hrálo 3x 15 minut. Slavia porazila Blansko 12:9 (branky Blanska: Jančiar 4, Liška 3, Kovařík 2). „Naši kluci hráli opravdu skvěle. Po utkání byl slavnostní nástup s předáváním upomínkových balíčků od Informační kanceláře Blanka pro všechny malé fotbalisty. Všichni kluci dostali také krásné triko s nápisem „Setkání šampiónů“ s datem akce a znaky obou mužstev. Tyto předměty byly sponzorovány hlavním iniciátorem této akce a předsedou našeho klubu Michalem Babákem. Rodiče našich kluků na oplátku nechali udělat pamětní medaile pro trenéry Slavie a pro pana Babáka trička s fotkou našeho týmu,“ doplnil Roman Jančiar.

Co říci závěrem? „V prvé řadě velký dík sponzorovi a iniciátorovi této akce panu Babákovi. Bez jeho podnětu a sponzoringu by se akce určitě nekonala. Je super, že se v našem oddíle snad pohnuly ledy a pozornost se zaměří i na potěr našeho oddílu. Akce splnila vše, co jsem od ní očekával. Když to zkrátím. Kluci viděli v krásném počasí to nejdůležitější z pražských památek, svezli se metrem, viděli super pražskou ZOO a v neposlední řadě sehráli více než důstojný zápas se svými vrstevníky pražské Slavie, v jejichž řadách hrál třeba syn známého televizního odborníka Karoch junior. Naši kluci tak poznali, že jsou schopni víc než držet krok i se stejně starými kluky tak zvučného jména jako je Slavie Praha. Největší přínos celého našeho zájezdu ale vidím v dalším posílení týmového ducha našeho týmu a to nejen samotných kluků, ale i jejich rodičů a to je strašně důležité,“ upozorňuje trenér Jančiar, který zároveň poodhalil svoji trenérskou filozofii.

„Opičím se po Barceloně, která staví výchovu mládeže na čtyřech pilířích - škola, fotbal, přátelství, rodina. Jelikož na rozdíl od Barcelony nemám možnost spojení školy s ostatními pilíři ovlivňovat, zaměřili jsme se v našem týmu na zbytek těchto pilířů. Od začátku mého trénování našich kluků jsem se snažil, aby pro ně neznamenal pojem „fotbal“ jen dvě hodiny týdně s uřvaným trenérem nebo turnaje, kde si trenér vybere pět nejlepších hráčů a dělá s nimi výsledky. Snažil jsem se, aby pro ně pojem „fotbal“ byl spojen s příjemnými zážitky a to nejen fotbalovými s kamarády, s rodiči, sourozenci. Akce Praha tak patří mezi další skvělé zážitky spojenými s fotbalem, což je výborné,“ dodal závěrem trenér mladší přípravky B Roman Jančiar.