1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Fotbalisté A mužstva FK Blansko si posezónní program zpestřili účastí na tradičním halovém turnaji - Memoriálu Dana Němce, jehož 15. ročník se opět konal v hale TJ ČKD Blansko. Jeho vítězem se stala Černá Hora, v jejímž dresu zářil bratr fotbalisty, na jehož uctení památky se turnaj pořádá - Libor Němec.
Letos byl Memoriál rozložen do dvou dnů a tak se sestava Blanska v jeho průběhu měnila. Do turnaje zasáhli tito hráči: Juran - Maška, Zavoral, Šíp, Šenk, Zouhar - Beneš, Pokorný, Pernica, Trtílek, Mokrý, Vašák, Jarůšek. Z lavičky tým vedl trenér brankářů Alexandr Malits mladší. Zápasy se hrály 2x 8 minut hrubého času.

V základní skupině se Blansku dařilo. V pátečním utkání se nejprve rozešlo bez branek s Černou Horou, za níž nastoupili i naši dva bývalí hráči Libor Němec a Zdeněk Traxl. Sobotní program Blanenští zahájili vítezstvím 2:0 nad Kaca Teamem (výběr Karla Jarůška), v jehož dresu se představil ligou ostřílený útočník Patrik Holomek, v současnosti opora Bosonoh, dále brankář Tomáš Sedmidubský či na jaře ještě blanenský Martin Dupal.

Třetí utkání ve skupině Blansko zaznamenalo nejvyšší výhru, když porazilo družební tým SPPP Legnica 5:1. V posledním zápase skupiny pak náš tým ve velmi vyhecovaném utkání zdolal rakouský Mürzzuschlag 2:1.

V boji o účast ve finále se Blansko střetlo s druhým polským týmem na turnaji, kterým byla KMPSP Legnica. I když mělo naše mužsvo v utkání optickou převahu, bojovný soupeř potrestal dvě chyby a zvítězil 2:0. Druhý semifinálový zápas po taktickém výkonu ovládla Černá Hora, která zdolala Zrcadlo Team 3:2. V posledním zápase na turnaji se pak Blanenským nevedlo o mnoho lépe, když se v proti Zrcadlo Teamu opět neprosadili střelecky a prohráli 0:3. V dresu soupeře v brance po celý turnaj velmi spolehlivě chytal Aleš Slanina, rovněž v něm nechyběl také Petr Crhák, který na jaře svými brankami dělal radost blanenským divákům.

Finálový zápas Černá Hora - KMPSP Legnica měl i s velkým přispěním horkorkevných polských hráčů skvělou atmosféru a symbolicky se jeho ústřední postavou stal Libor Němec, který se na vítězství svého týmu podílel dvěma brankami a u třetí asistoval.

Výsledky Blanska:

FK Blansko - Sokol Černá Hora 0:0

Kaca Team - FK Blansko 0:2 (0:2)
Branky: Trtílek 2

SPPP Legnica - FK Blansko 1:5 (1:3)
Branky: Zavoral, Maška, Vašák, Mokrý, Pokorný

FK Blansko - Mürzzuschlag 2:1 (0:0)
Branky: Šenk, Zouhar

2. Semifinále:
FK Blansko - KMPSP Legnica 0:2 (0:1)

Utkání o 3. místo:
Zrcadlo Team - FK Blansko 3:0 (2:0)

Další utkání:
Utkání o 5. místo:
Kaca Team - SK Olympia Ráječko 2:1

1. Semifinále:
Zrcadlo Team - Černá Hora 2:3

Finále:
Černá Hora - KMPSP Legnica 3:2

Konečné pořadí:
1. Sokol Černá Hora
2. KMPSP Legnica
3. Zrcadlo Team
4. FK Blansko
5. Kaca Team
6. SK Olympia Ráječko
7. FC Kuřim
8. Sokol Bořitov
9. Mürzzuschlag
10. SPPP Legnica