1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů
B r n o / B l a n s k o - Pikantní bylo poslední přípravné utkání fotbalistů FK Blansko proti Dostě Bystrc, za kterou v současné době nastupují tři bývalí hráči Blanska a koučuje je ji na podzim ještě trenér A týmu Michal Kugler.
„Zápas splnil účel. Podle mě to byl pěkný fotbal. Blansko hrálo dobře, čekalo na brejkové situace. Myslím si, že je na soutěž dobře připravené. My jsme měli v minulých utkáních problém s nasazením, dnes to bylo z tohoto pohledu v pořádku. Pomohlo nám, že se první dvě kola odložila, protože jsme tým skládali na poslední chvíli a máme tak více prostoru na sehrání,“ pronesl po utkání trenér Dosty Michal Kugler.

Současný brněnský trenér nezastíral, že pro něho nebylo lehké koučovat utkání proti Blansku. „Bylo to pro mě nepříjemné. Sice ne s každým jsem v Blansku vycházel dobře, ale kluky mám rád, takže mě mrzí, že to tak je. Měl jsem strašně špatný pocit,“ dodal Michal Kugler.

Jediným střelcem našich barev v utkání byl Jan Trtílek, na jehož branky bude i na jaře Blansko hodně spoléhat. „Myslím, že hlavně v prvním poločase se nám zápas vydařil. Hráli jsme hru, kterou chceme praktikovat. Soupeře jsme navíc nepustili do větší šance. I když se ve druhém poločase prostřídalo a hra už neměla takové tempo jako v prvním poločase, byl to celkově povedený zápas,“ hodnotil blanenský útočník.

Na závěr se k utkání vyjádřil také trenér FK Blansko Jiří Hajský. „Myslím si, že utkání splnilo svůj účel. Soupeř nás dobře prověřil. Jako měřítko jsem bral především první poločas, kdy jsme nastoupili v sestavě, s níž bychom měli jít do mistrovských utkání. Z tohoto pohledu je důležité, že jsme Bystrc v podstatě nepustili do nějaké vážnější akce. Rezervy jsem viděl v ofenzivní činnosti. Předpokladem úspěchu v mistrovských utkáních však bude defenziva, kde jsme zahráli kvalitně.“

Rozhovory s oběma trenéry i s Janem Trtílkem si můžete poslechnout zde: Jiří Hajský Michal Kugler Jan Trtílek