1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů
B l a n s k o - Již o tomto víkendu vstoupí fotbalisté FK Blansko do jarních bojů v krajském přeboru. Jak je tým, po odchodu pěti hráčů základní sestavy, připraven nejen na nedělní zápas proti Mutěnicím jsme se zeptali kapitána Radima Bubeníčka.
Máte za sebou extrémně dlouho zimní přípravu. Jak hodnotíš její průběh?

Je fakt, že příprava byla letos opravdu extrémě dlouhá. Začátek přípravy nebyl určitě ideální. Po různých odchodech nás trénovalo málo a i účast na přípravných zápasech se lepila na poslední chvíli, postupem času se to však zlepšilo a velice kladně hodnotím i soustředění, kterého jsme se na začátku března zúčastnili. Příprava nám určitě ukázala, že i po těch výrazných odchodech umíme zahrát i proti velice kvalitním soupeřům, museli jsme ovšem změnit styl naší hry. Nebude tolik ofenzivní, ale věřím, že si blanenský fanoušek přijde na své.

Zažil jsi někdy ve své kariéře, že by vinou počasí muselo být tolik kol odloženo?

Tak to jsem opravdu nezažil a musím určitě za sebe říct, že už toho bylo opravdu moc. Počasí ovšem člověk neovlivní a je zase dobře, že se bude hrát na kvalitních terénech, proto už netrpělivě očekávám start mistrovských zápasu. Ne nadarmo se říká, že "mistráky" jsou o něčem jiném než přípravná utkání.

Jaký vliv na mužstvo bude podle tebe mít toto neplánované prodloužení zimní přípravy?

Tak já hlavně doufám, že pozitivní, měli jsme možnost vyzkoušet ještě různé varianty v naší hře a hlavně jsme mohli zapracovat do mužstva nově příchozí hráče, kteří se zapojili do přípravy později.

Na rozdíl od minulých let jste absolvovali také krátké soustředění v Hamrech u Svitav. V čem vidíš jeho pozitiva?

Škoda, že jsme na tom soustředění nebyli s kompletním kádrem, ale soustředění hodnotím jako vydařenou akci. Více se stmelí kolektiv a já doufám, že jsme vytvořili opět dobrý kolektiv, který potáhne za jeden provaz.

Ze základní sestavy odešlo pět hráčů. Je podle tebe v silách nových hráčů odcházející hráče nahradit?

Řeknu to narovinu, odešli nám opravdu kvalitní hráči, ale s tím se nedá nic dělat. Šanci dostali noví hráči a teď je na nich, aby se o šanci porvali a dokázali je plnohodnotně nahradit. Když budu mluvit za sebe, určitě to v jejich silách je, ale musí to ukázat na hřišti a já jim věřím.

Po odchodu Karla Jarůška tým převzal další mistr republiky Jiří Hajský. V čem vidíš největší změnu oproti podzimu?

Myslím, že se až tolik nezměnilo. Každý je samozřejmě jiný, největší rozdíl vidím asi v individuálním přístupu. Před trenérem Hajským musím ovšem smeknout, protože jak už jsem zmiňoval, nikdo netušil, že odejde tolik hráčů a že začátek přípravy bude tak chaotický. Podařilo se mu však sestavit konkurenceschopný mančaft a já věřím, že to ukážeme i na hřisti.

V neděli vás čeká domácí utkání s Mutěnicemi, které jsou v tabulce venkovních utkání na prvním místě a v sestavě mají nejlepšího střelce soutěže Dalibora Koštuříka. Pro začátek je to hodně silný soupeř...

Už jsem to říkal v několika rozhovorech, každý zápas je těžký a nikdo se neporazí sám, já nedělám rozdíly. Ano, čeká nás na začátek kvalitní soupeř, ale já věřím i v naši kvalitu a doufám, že body zůstanou na Údolní.

Diváci po podzimu očekávají, že udržíte vedoucí pozici v tabulce. Je to reálné? Co je pro to potřeba udělat?

V první řadě bych chtěl apelovat na všechny fanoušky blanenské kopané, aby byli trpěliví a stáli za námi, určitě je budeme potřebovat. Kádr se hodně obměnil a všechno nejde tak lehce, jak mávnutím kouzelného proutku. Ovšem z kluků cítím odhodlání se o tuto šanci porvat a zkusíme proto udělat maximum i na hřišti. Snad nám bude přát i troška štěstí a uvidíme, na co to bude stačit po 30. kole. Držte nám palce!

Děkuji za rozhovor a ať se v jarní části tobě i celému týmu daří.