1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

5. kolo , 21. září 2013, FK Blansko - FC Svratka Brno

FK Blansko

0:2

FC Svratka Brno

Poločas: 0:2

V dalším zápase krajského přeboru jsme přivítali na domácím hřišti jednoho z favoritů soutěže - tým FC Svratka Brno. V utkání kluci předvedli slušný výkon, který sice na body nestačil, ale je příslibem pro budoucnost. Pokud se zlepšíme v defenzivní činnosti a vyvarujeme se zbytečných chyb, budeme se moci měřit i s mužstvy z čela tabulky. V zápase nastoupili také tři hráči z přípravky, kteří předvedli výbornou práci a v nasazení a bojovnosti mnohdy předčili svoje starší spoluhráče.

Svratka vstoupila do utkání sebevědomě a už ve 2. min. trefila sřela hostů tyč naší brány. Než jsme se stačili dostat do zápasu, tak jsme inkasovali, a to v 6. min. po nedůsledném pokrytí hráčů soupeře. V 15. min. jsme se dostali do první příležitosti, když střílel Moravec a Beránek jeho pokus tečoval do břevna Svratky. V 17. min. předvedl výborný zákrok brankář Bastl, který si poradil s tvrdou střelou hostů.

Ve 24. min. jsme se dopustili další nedůslednosti při bránění a po centrovaném míči z pravé strany neobsazený hráč Svratky zvýšil hlavičkou na dvoubrankový rozdíl. Ve 26. min. se soupeř dostal k další nebezpečné střele.

Ve 27. min. jsme se mohli vrátit do zápasu, když Kopřiva našel před bránou nepokrytého Moravce, ten však trefil pouze brankáře brněnského celku.

Ve druhé půli jsme sehráli se Svratkou vyrovnanou partii. Úvodní desetiminutovka žádné výraznější šance nepřinesla, až ve 42. min. vyslali hosté nebezpečnou střelu, která těsně minula naši bránu. Ve 48. min. vyzkoušel pozornost brankáře Rek, gólman však jeho pokus vyrazil na rohový kop.

V 50. min. měli vyloženou šanci hosté, ale jejich útočník netrefil odkrytou bránu. V 59. min. jsme mohli závěr zápasu zdramatizovat, když Tomáš Farník centroval před bránu, ale Žáčkovi se zakončení nevydařilo.

Vstřelené branky jsme se tak v tomto utkání nedočkali, ale s kvalitním soupeřem jsme prohráli po boji a se vztyčenou hlavou.

Luboš Šustr, asistent trenéra