1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

28. kolo , 29. května 2016, SK Líšeň - FK Blansko

SK Líšeň

1:1

FK Blansko

Poločas: 1:1
Branky: 28. Gajdušek David - 24. Gansukh Chongor
ŽK: 69. Rudyk - 12. Ševčík, 35. Mlčoušek, 37. T. Feik
ČK: 67. Mlčoušek (Blansko, po 2. ŽK)
Diváků: 59
Rozhodčí: Ondrouch Tomáš - Mayer Petr, Kuchař Michal

Utkání na půdě třetího týmu soutěže a jednoho z aspirantů na celkové vítězství, jsme zahájili dobře. Už ve 3. minutě se dostal z levé strany do dobré příležitosti Ševčík, domácí brankář Hájek ale včasným vyběhnutím zmařil jeho šanci. V 10. minutě to byl znovu Ševčík, kdo se ocitl v dobré střelecké pozici, i tentokrát ho ale výborným zákrokem vychytal Hájek. Až napotřetí to vyšlo. Ve 24. minutě vnikl Gansukh z levé strany do pokutového území domácích, zasekl si míč na pravou nohu a křížnou střelou o břevno otevřel skóre zápasu - 0:1.

Z vedení jsme se ale radovali jen chviličku. Ve 28. minutě po nedůslednosti na naší pravé straně poslal Horký dlouhý pas doleva na Mikeše, ten využil špatného postavení našich stoperů a jeho tečovanou střelu či střílený centr dopravil z malého vápna do sítě Gajdůšek - 1:1. Od tohoto okamžiku jsme tahali za kratší konec. Ještě hůře mohlo být ve 35. minutě, kdy se Feik ve vápně snažil hasit další zaváhání naší pravé strany, domácí Horký byl ale šikovnější a byla z toho penalta a žlutá karta pro našeho stopera. K exekuci penalty se postavil domácí kanonýr Mikeš. Veselý si vzpomněl na společná léta strávená s ním ve Zbrojovce, vystihl směr jeho střely a vyrazil ji na roh.

Ve druhém poločase pokračovala hra podle scénáře z konce prvního poločasu. Domácí byli lepším týmem, vyhrávali většinu osobních soubojů a začínali nás přehrávat i kondičně. Přesto se do šancí příliš nedostávali, protože naše obrana už pracovala spolehlivě a centrované míče do pokutového území posbíral Veselý. Byli jsme to naopak my, kdo mohl skórovat. Nejprve se prodral z pravé strany do dobré pozice Prudil, místo střely pravou nohou si zasekl míč na střed do ještě lepší pozice, jeho následná střela levačkou ale byla slabá a nepřesná.

Poté se dostal k míči na středu velkého vápna Šmerda, ani jeho střela z výborné pozice se však mezi tři tyče nevešla. Naše naděje definitivně pohřbil svojí nedisciplinovaností Mlčoušek, který se při pokusu o průnik do soupeřovy šestnáctky nechal odstavit od míče a následně domácího obránce fauloval. Když rozhodčí tento faul odpískal, neodpustil si kritiku na jeho adresu. Rozhodčí mu za to udělil žlutou kartu a protože byla už druhá v tomto zápase, šli jsme do deseti.

V oslabení už jsme nemohli pomýšlet na nic jiného, než na udržení nerozhodného výsledku. Do slibné pozice se sice dostal ještě v 76. minutě Pernica, ale místo aby si dobrou přihrávku rychle převzal do vápna a následně vystřelil, pustil si míč do boku a pak se snažil centrovat do vápna, kde však nikdo z našich hráčů nebyl. Jedinou velkou šanci si domácí vypracovali v poslední minutě zápasu, kdy po dalším nedůrazu na naší pravé straně domácí hráč centroval před naši bránu, sražený centr dolétl na střed malého vápna přímo na nohu nabíhajícího útočníka, jeho pokus naštěstí minul naši pravou tyč.