1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

14. kolo , 3. dubna 2010, FK Blansko - FC Dosta Bystrc-Kníničky

FK Blansko

3:1

FC Dosta Bystrc-Kníničky

Poločas: 1:0
Branky: Vintr 2, Souček

Sestavy

Matuška - Kohút, Blažek, Zemach, Študent - Závodný, Šíbl, Souček, Zmeko D. - Zmeko O., Vintr (C)
Náhradníci: Sedlák, Bandy, Hoferek, Buš, Kala
Trenér: Michal Šenkeřík
Asistent: Jan Matuška

není

Na utkání o třetí post v tabulce přijela Bystrc, pro kterou by zisk 3 bodů byl úspěchem. nám hrálo do karet domácí prostředí a fakt, že jsme v prvním kole nadělili tomuto soupeři v Bystrci 5:0 - ovšem v kompletní sestavě.

V této sestavě jsme však nemohli nastoupit doma, jelikož marodí pilíř obrany kapitán Maňoušek, jeden z tvůrcú hry Loula a brankář Hemzal.Taktéž musím podotknout, že naše mužstvo hrálo poprvé od listopadu venku na trávě. Nemáme tréninkové prostory, a tak proběhla příprava převážně v halách a zápasy na umělkách soupeřů.

Do prvního mistráku naskočili kluci s chutí, což se projevilo rychlým vstřelením branky Liborem Vintrem ve 3. min. a následnou aktivní hrou dopředu. U některých akcí však docházelo k častému držení míče bez přihrávky a následné ztrátě, o zakončení nemluvě. Tento stav proto doprovodil naše kluky v poločase do kabin, kde bylo potřeba probrat tyto nedostatky.

V druhé půlce nastalo mírné zlepšení a postupně jsme přebrali iniciativu. Po perfektně provedené standardce Pavla Součka jsme ve 34. min. zvýšili na 2:0. Soupeř se snažil vše vsadit na útok s dosti otevřenou hrou, kterou jsme nedokázali potrestat v podobě proměňování tutovek, za což jsme byli potrestáni. Po nepozornosti obrany a následném zaváhání se prosadil útočník Bystrce, který únikem a tvrdou střelou překonal brankáře Jendy Matušky (premiéra v dresu Blanska vkrajském přeboru). Ten se sice snažil míč vyrazit, i tak však skončil v šibenici. Bystrc stáhla dvoubrankový rozdíl v 51. min a bylo na nás jestli dopustíme zvrat. To se však nestalo a opět po několika šancích dokázal skórovat v 53. min. kapitán Libor Vintr a posunul se tak v krajském přeboru mladších žáků na druhou příčku tabulky střelců. Blahopřejeme!

Utkání skončilo pro naše mužstvo výhrou a odskočením Bystrci na čtyřbodový náskok, ale ještě potěšující byl výsledek Sparty Brno s Veselím 0:0. Sparta se posunula za nás a jsme tak na 2. místě za Svratkou Brno, která ještě nezaváhala! Již na podzim jsem tvrdil, že se naši kluci mohou se Svratky Brno, kterou vede zkušený trenér mládeže Brna Josef Dvořáček, měřit. My jsme však promarnili šanci díky zápasům v Boskovicích a v Líšni (marodka) tomuto mančaftu sekundovat. Doufám, že se našim nadějím podaří na jaře udržet tento post v premiéře v krajské soutěži a vystavit si tak dobrou vizitku pro ročník nastávající.

Michal Šenkeřík