1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

14. kolo , 11. května 2011, FK Blansko - FC Svratka Brno

FK Blansko

2:2

FC Svratka Brno

Poločas: 1:1
Branky: Loula, Šíbl

Blansko odehrálo v týdnu jeden z nejbojovnějších zápasů s vedoucím mužstvem tabulky. Svratka si s plnou knedlou přijela do Blanska pro tři body.

Když v první minutě dala první branku, vznikla obava z debaklu. Naše mužstvo nastoupilo s jedním hráčem na střídačce (celkově s mladším ročníkem oproti soupeři) a po odchodu Vítka Zemacha po půlce nebyla šance vystřídat a musel zbytek odehrát do konce.

Mnozí hráči si určitě sáhli na dno sil, ale o tom to je. Laďa Šíbl dokázal v první půlce pohotovou střelou srovnat a tím nasadil novou motivaci pro mužstvo. V poločase se hráči vyhecovali a pokračovali ve svém výkonu a když Ivo Loula otočil na 2:1, soupeř byl jak opařený. Když se dostala Svratka do šance podržel mužstvo Jenda Matuška v bráně a naopak Michal Skoupý mohl při svém průniku přehodit brankáře, ale jeho lob skončil na horní síti.

To byl asi rozhodující okamžik našeho pomyšlení ve výhru. Svratka vsadila vše na útok a v nastaveném čase, který nařídil boskovický rozhodčí Strya ml. (jeho verdikty v průběhu zápasu byly zajímavé - asi bylo utkání nad jeho síly, nebo nevím?) obdrželo branku, po které bylo utkání ukončeno.

V tomto zápase byla velká kolektivnost a dýchal jeden za druhého. I když to někdy bolelo, je výsledek velký úspěch, za což děkuji všem hráčům. Jen tak dál!