1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

3. kolo , 25. srpna 2012, FC Medlánky - FK Blansko B

FC Medlánky

0:5

FK Blansko B

Poločas: 0:3
Branky: Pokorný, Paděra, Freiwald, Nečas z pen., Kunc

V dalším kole I. B třídy skupiny A zajíždělo blanenské béčko na půdu Medlánek, které obě úvodní kola prohrály. Domácí chtěli poprvé v sezoně bodovat, naše mužstvo potvrdit stávající formu.

První minuty byly v režii mužstva v červeném, tj. Medlánek. Již v 1. minutě se mohlo měnit skóre utkání, centr z pravé strany přesně našel hlavičku domácího útočníka, ten ale zamířil pouze do brankové konstrukce. Domácí hráli jednoduchý fotbal. Spoléhali na svoje robustní ofenzivní hráče, že se poperou s nákopy za naši obranu.

Postupem času se do hry dostávalo také naše mužstvo, sehrálo několik povedených kombinačních akcí, kterým scházela v konečné fázi přesnost. Diváci si tedy museli na branku počkat do 19. minuty. Před pokutovým územím byl faulován Tibor Freiwald, exekuce se tradičně ujal Martin Pokorný a vystřihnul svojí levačkou učebnicovou šibenici – 0:1. Zhruba za pět minut se stav utkání měnil podruhé. Po pravé straně rozjel akci triumvirát ve složení Pavel Paděra, Honza Matuška a Martin Pokorný. Posledně jmenovaný nahrávkou pod sebe našel lépe postaveného Pavla Paděry, který levačkou do protipohybu brankáře rozvlnil síť – 0:2. Neuběhla ani minuta a bylo to již o tři branky. Tibor Freiwald si potáhnul míč a s přehledem z hranice penalty umístil míč přesně k tyči – 0:3.

Domácí „opařeni studenou sprchou“ ale i nadále hrozili z nepříjemných nákopů či standardních situací. K výraznějšímu ohrožení Suchého svatyně to ovšem nevedlo. A tak úřadovali opět hráči Blanska. Za zmínku stojí šance z poslední minuty prvního poločasu, kdy se tváří v tvář před gólmanem ocitnul kapitán Honza Nečas, který ve stoprocentní šanci napálil míč vysoko nad.

Stejně jako první půle vyšel úvod té druhé lépe domácím. Zatlačili svého soupeře na jeho vlastní polovinu, ale ani z dobrých pozic nedokázali svoje šance přetavit v kontaktní branku. Potvrdilo se pravidlo „NEDÁŠ, DOSTANEŠ“. V 50. minutě upláchnul Tibor Freiwald domácímu stoperovi, který ho zastavil pouze za cenu faulu. Jelikož to bylo v pokutovém území, sudí bez váhání ukázal na penaltu a navíc udělil faulujícímu hráči červenou kartu. Nařízeného pokutového kopu se jako správný kapitán ujal Honza Nečas a střelou po zemi k tyči ji s přehledem proměnil – 0:4.

Od této chvíle jakoby Medlánky rezignovaly, a tak jsme měli zjednodušený přestup domácí obranou. Brankové příležitosti si postupně vypracovalo několik hráčů. Ránu Michala Beneše s námahou vytěsnil domácí gólman na roh, ten vychytal také technickou střelu Tibora Freiwalda. Překonal ho až Martin Pokorný, radost z branky mu zkazila nastřelená tyč.

Medlánky těžily pouze z našich nepřesností, ale dobře hrající obrana je nepustila do vyloženější šance, a tak si Laďa Suchý připsal první čisté konto v nové sezoně.

Poslední dvě šance utkání měl střídající Kuba Kunc. Při první z nich měl odkrytou téměř celou branku, bohužel nastřelil jediného bránícího hráče. Svoje zaváhání za několik okamžik odčinil, s přehledem stanovil konečný účet utkání na 0:5.