1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

11. kolo , 20. října 2012, Sokol Podolí u Brna - FK Blansko B

Sokol Podolí u Brna

2:0

FK Blansko B

Poločas: 2:0

Krásné fotbalové odpoledne a B tým zajížděl do Podolí u Brna. Oproti minulému týdnu měl lodivod Radek Sedláček k dispozici značně obměněnou sestavu.

Byli to právě hosté z Blanska, kteří se dostali do první výrazné šance, ve 2. minutě se dostal k centru pravý bek Klügl a posadil přesným centrem míč na hlavu Nečasovi, který, ač tísněn obráncem, dokázal míč trefit, bohužel míč jen těsně minul vzdálenější tyč branky domácích.

Uběhlo dalších deset minut a kapitán Nečas se dostal do další, tentokrát stoprocentní, šance, ale ani tentokrát ji nedokázal zužitkovat a z malého vápna přestřelil. Neproměňování gólových příležitostí sužuje náš tým již delší dobu, což se odráží jak na psychice hráčů, tak také na počtu vstřelených branek (za poslední 4 utkání pouhé 2 zásahy).

Zkušený tým domácích hrál po celé utkání jednoduchou kopanou. Roztahoval hru přes celou šíři hřiště a přesnými nákopy za obrannou linii vybízel nabíhající spoluhráče. Až do 27. minuty jsme soupeři žádnou vyloženější šanci nedovolili. Následně ale přišel o míč před půlící čárou Matuška, protihráč postupoval pouze stínován třemi hostujícími hráči až k velkému vápnu, kde napřáhnul a utaženou střelou překonal Šmerdu - 1:0.

O 5 minut později se opakoval podobný scénář. Ztráta míče u středového kruhu a následný protiútok do rozevřené obrany, čehož Podolí dokonale využilo a z druhé střely na branku vytěžilo vedení o dvě branky - 2:0. Hosté se do konce poločasu zmohli jen na mírnou územní převahu a nepřesné dalekonosné pokusy Klimeše a Freiwalda.

Druhý poločas nabídl téměř totožnou podívanou jako ten první. Našemu mužstvu chyběla přesnost v přihrávkách a nedostatečná nabídka útočících hráčů. Ze ztrát domácí těžili, velmi dobře disponovaní útočníci se několikrát dostali na dostřel Šmerdovy svatyně, ale buďto jejich zakončení bylo nepřesné nebo je náš gólman vychytal. Po akci ze 70. minuty byl Šmerda po samostatném nájezdu domácího útočníka sice překonán, ale branka nebyla uznána pro faul na Šmerdu.

Na druhé straně hru oživil střídající Juránek, který vystřídal zraněného Freiwalda. Několik jeho centrů mělo kvalitní parametry, bohužel malý počet našich útočících hráčů bez problémů pokryla domácí obrana.

Svou premiéru v brance si včera odbyl na poslední minuty i náhradní gólman Martin Malits, který poslední dobou působil v sousedním Ráječku.