1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

9. kolo , 7. listopadu 2009, Cukrovar Hrušovany n. Jev. - FK Blansko

Cukrovar Hrušovany n. Jev.

0:4

FK Blansko

Poločas: 0:2
Branky: Skoupý 2, M. Zouhar, Kratochvíl

Sestavy

není

Michal ŠMERDA - Dominik MICHALÍK, Martin ŠEBELA, Ondřej BLAŽEK (96), Ondřej BLAŽEK (95) - Radim ŠAFAŘÍK, Milan BRICHTA (K), Michal SKOUPÝ, Václav FOLER - Jiří KRATOCHVÍL, Michal ZOUHAR Náhradníci: Marek LEDVINA, Tomáš GRACIAS, Jakub DVOŘÁČEK a z mladích žáků Vít ZEMACH a náhradní brankář Martin HEMZAL Trenér: Petr STUPKA

V sobotu 7. 11. dohrávali žáci odložené utkání 9.kola KP ze 17. 10. proti týmu Cukrovar Hrušovany nad Jevišovkou. Podle rozlosování soutěže jsme sice měli toto utkání odehrát na domácím hřišti, ale vzhledem k počasí v průběhu tohoto týdne došlo k dohodě obou klubů a utkání se hrálo na umělém povrchu v Hrušovanech.

Před tímto zápasem nás na 10. místě v tabulce s 13 body od soupeře na 12. místě dělily pouhé čtyři body. Hrálo se tedy tzv. "o šest bodů". V případě porážky by se na nás soupeř dotáhnul na rozdíl jediného bodu, naopak naše výhra mohla znamenat nejen posun v tabulce, ale hlavně zvýšení odstupu na bodů 7.

Po po výprasku z minulého týdne v Hodoníně proto se trenéři Stupka s Kuglerem na všech trénincích v průběhu týdne snažili hráče na toto důležité utkání dobře připravit a motivovat. Do tréninku se po nemoci také zapojil Tomáš Gracias, pro nemoc ale naopak vypadli brankář Filip Pokorný a Radim Bláha do hry. Další nečekané oslabení nás čekalo ráno před odjezdem autobusu, když se k utkání vůbec nedostavil dosavadní kapitán mužstva Jakub Manda.

Přestože hrací plocha s umělým povrchem je právě to, co v Blansku velmi postrádáme, tak dnes v Hrušovanech naši kluci hráli, jako bychom byli my domácí a na tomto povrchu pravidelně trénovali. Od prvního hvizdu rozhodčího jsme převzali iniciativu a po celý zápas jsme byli jasně lepším týmem, vytvořili jsme si soustavnou územní převahu a některé naše akce bylo velmi fotbalové. Už v první minutě se na hranici pokutového území dostal ke střele bez přípravy Michal Zouhar, branku těsně minul. Ve druhé minutě na našem volném přímém kopu zhruba ze značky pokutového kopu dával Jirka Kratochvíl jen do rukavic brankáře. Ve 4. min. se skóre měnilo poprvé. To si Michal SKOUPÝ potáhnul míč zleva do středu před pokutové území a tvrdou střelou z 18 metrů propálil domácího brankáře - 0:1. Z tlaku jsme vytěžili několik trestných i rohových kopů a v 15. min. po rohovém kopu, kdy domácí obrana odvrátila pouze před pokutové území si na odražený míč naběhl Ondra BLAŽEK starší (míněno ročník 95) a dělovkou z dobrých 25 metrů nechal vyniknout domácího brankáře, který ale míč dokázal vyrazit jen do vzduchu před sebe a v pokutovém území se nejlépe zorientoval a zareagoval Michal ZOUHAR a hlavičkou pohodlně vrátil míč do domácí sítě podruhé - 0:2. Do konce poločasu naše převaha pokračovala, další gól jsme už ale nepřidali.

Do druhé půle jsme nastoupili beze změny v sestavě a stejně aktivně jako do začátku zápasu. Ve 42. min. se u levé postranní čáry dobře uvolnil Václav FOLER, zatáhl míč do středu a přesnou přihrávkou našel na hranici pokutového území Jirku KRATOCHVÍLA, ten se kličkou zbavil obránce a střelou k tyči zvýšil - 0:3. Za tohoto stavu poslali postupně trenéři do hry všechny náhradníky, takže v 50. min. Dominika Michalíka vystřídal Marek LEDVINA, v 52. min. Václava Folera Tomáš GRACIAS, v 57. min. Martina Šebelu Víťa ZEMACH a v 60. min. Jirku Kratochvíla Jakub DVOŘÁČEK. I po prostřídání jsme si udrželi převahu, kterou nakonec v 66. min. svou druhou branku v utkání a také v sezóně na 0:4 hlavičkou zvýšil Michal SKOUPÝ. Tímto výsledkem také utkání skončilo.

Naše výhra, navíc ne na domácím, ale na soupeřově hřišti, tak znamená, že v tabulce KP přezimujeme na 8.místě se 16 body s lepším skóre nežli na 9.místě SK Rostex Vyškov "B". V tabulce pravdy ( plus mínus body ) s +1 bodem jsme dokonce sedmí. V jarních odvetách budeme hrát osmkrát na domácím hřišti a pouze pětkrát vyjedeme na hřiště soupeřů. V boji u udržení v krajském přeboru máme tak do jarních odvet solidní výchozí pozici.