1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

16. kolo , 5. května 2013, FC Slovan Brno - FK Blansko

FC Slovan Brno

3:0

FK Blansko

Poločas: 2:0

Důležité utkání nás čekalo na hřišti Slovanu Brno. Slovan včetně předehrávek získal před tímto utkáním na jaře již 9 bodů a vymanil se z pásma sestupu, navíc se nebezpečně přiblížil našemu mužstvu. O to víc by byl zisk bodů ze soupeřova hřiště cenný.

Trenéři se museli před utkáním vyrovnat z absencí brankáře Holíka, který dal z málo pochopitelných důvodů přednost školnímu turnaji ve florbale. Do branky se tak postavil brankář mladších Michal Šamšula, pro kterého to byla těžká zkouška.

Od úvodních minut byli více aktivní domácí a v 5. min. po úniku po levé straně a následném vyšachování naší obrany včetně brankáře se ujali vedení – 1:0. Po brance se sice hra trochu vyrovnala, ale my jsme pro domácího brankáře nebyli nebezpeční. Zato domácí svým důrazem a rychlostí dělali naší obraně velké problémy. Nebezpečné byli rovněž jejich standartní situace. Ve 30. min. pak po dalším našem nedůrazu v obraně pohodlně domácí zvýšili na 2:0.

Do druhého poločasu jsme šli se snahou o změnu našeho herního projevu a hlavně se snahou alespoň o vyrovnání. Začátek poločasu byla tato snaha patrná i na hřišti. V 50. min. D. Zmeko po samostatném úniku překonal i domácího brankáře, ale jeho střelu bohužel zastavilo břevno. Domácí odpověděli nebezpečně zahraným rohem, když se ocitl zcela sám před naší bránou domácí hráč, ale naštěstí nedal.

V 60. min. po dalším zaváhání naší obrany se ke střele dostal na hranici velkého vápna domácí hráč a střelou k tyči nedal Šamšulovi šanci – 3:0. Po této brance trenéři prostřídali sestavu a utkání se již jen dohrávalo. V závěru se dostal do dvou šancí Šmerda, ale jeho střely brankář zneškodnil.

Domácí zvítězili zcela po zásluze a ukázali některým našim hráčům, jak se má o body bojovat. Nyní naše mužstvo táhne 6 hráčů a zbytek se veze, navíc některým na výsledku mužstva evidentně nezáleží. Začínají se nám bohužel nebezpečně přibližovat týmy ze spodních pater tabulky a tak sobotní zápas doma proti Medlánkám napoví, jaký bude konec sezony. Vítězství nám přinese více klidu do dalších bojů, naopak porážka nás posune do boje o udržení v soutěži!