1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

14. kolo , 21. dubna 2013, FC Dosta Bystrc-Kníničky - FK Blansko

FC Dosta Bystrc-Kníničky

3:13

FK Blansko

Poločas: 1:6
Branky: Mlčoušek 5, Němec 2, Ševčík 2, Pačovský, Rek, Souček, Veselý

Na hřiště Dosty Bystrc jsme přijeli v roli velkého favorita, protože soupeř se pohybuje ve spodních patrech tabulky krajského přeboru. Tuto úlohu jsme nakonec bez větších problémů splnili, přestože je nutné dodat, že k výhře nám tentokrát stačil pouze průměrný výkon. Především v obranné fázi jsme hráli nezodpovědně a dopustili jsme se velkého množství individuálních chyb, ze kterých soupeř třikrát skóroval. Přes vysoký počet vstřelených branek pak na naší straně zůstalo mnoho dalších příležitostí nevyužitých.

Úvodní šance se zrodila ve 3. min., kdy Sekanina po rohovém kopu v dobré pozici netrefil bránu. V 6. min. chyboval gólman domácích při rozehrávce, míče se zmocnil Ševčík a otevřel gólový účet zápasu.

V 7. min. se Radim mohl znovu radovat, ale střela mu tentokrát nesedla. V téže minutě se poprvé dostala k zakončení Bystrc, střela však mířila nad bránu Šamšuly. V 11. min. po přihrávce Mlčouška z pravé strany zvýšil nekrytý Pačovský na 2:0. Ve 14. min. jsme se dostali do přečíslení tří na jednoho, Ševčík našel dlouhou přihrávkou Reka, který zvýšil naše vedení.

V 16. min. Ševčík připravil zpětnou přihrávkou pozici pro Mlčouška a bylo 4:0. V téže minutě jsme však naším nedůrazem při bránění dovolili soupeři snížit náš náskok. V 18. min. jsme předvedli pohlednou kombinační akci, kterou gólově zakončil Mlčoušek.

Následovala poměrně nezáživná desetiminutovka bez výrazných šancí, až ve 29. min. vyslal Ševčík tvrdou střelu, kterou brankář Dosty vytáhl na břevno. V téže minutě však Radek Souček vystřelil k levé tyči, míč před gólmanem skočil a skončil v síti.

Do druhého poločasu jsme vstoupili lehkovážně a hned ve 31. min. jsme podruhé inkasovali. Ve 33. min. si Němec počínal dostatečně důrazně před bránou a zvýšil na 7:2. Ve 35. min. Ševčík znovu úspěšně napadal rozehrávku soupeře, vybojoval míč a jeho přihrávkou Mlčoušek nepohrdnul. Ve 38. min. zahrával Ševčík rohový kop, Němec trefil míč hlavou a koníčkem skóroval.

Ve 40. min. jsme vstřelili jubilejní desátý gól, Němec zabojoval před bránou a Ševčík zakončil. Ve 46. min. jsme umožnili soupeři vstřelit třetí a pro domácí také poslední gól v utkání. Ve 48. min. se prosadil po rohu Němce Veselý a upravil na 11:3. Závěrečné slovo si pak vzal Michal Mlčouček, který v 58. a v 59. min. uzavřel skóre zápasu.

Bez větších problémů jsme si tak připsali povinné tři body.