1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

22. kolo , 16. června 2013, FC Moravský Krumlov - FK Blansko

FC Moravský Krumlov

2:1

FK Blansko

Poločas: 1:1
Branka: Němec

Bez několika hráčů obvyklé základní sestavy jsme odjeli k poslednímu mistrovskému utkání do Moravského Krumlova. Zde jsme chtěli završit povedenou jarní část sezóny, ve které jsme doposud neztratili ani jeden bod. Místo očekávané výhry však přišlo herní trápení a nakonec také zasloužená porážka. Hlavním rozdílem mezi oběma celky bylo nasazení a bojovnost, které byly u domácích příkladné. Naši hráči si naopak zřejmě mysleli, že se soupeř porazí sám. Z tohoto pohledu zápas posloužil jako užitečná lekce do další sezóny. Hráči Krumlova pak po utkání slavili, jako by celou soutěž vyhráli!

Již ve 3. min. jsme špatně pokryli hráče domácích, kteří svou kombinaci dotáhli až ke gólovému zakončení - 1:0. V 5. min. jsme mohli vyrovnat, Žáček však netrefil odkrytou bránu. Za deset minut jsme předvedli jednu z mála povedených akcí, kdy Ševčík vysunul po levé straně Němce a ten vyrovnal - 1:1.

Následovala pasáž bez vyložených šancí, až ve 28. min. zahrozil Krumlov střelou vedle po předchozí povedené kombinaci.

Druhý poločas začal naším rohovým kopem, po kterém trefil Doležel hlavou břevno. Ve 32. min. zahrozili domácí nebezpečnou střelou, která skončila rovněž rohem. O tři minuty později nastal zlomový moment zápasu, když se Krumlov dostal znovu do vedení - 2:1.

Ve 40. min. nejprve stříleli mimo bránu domácí, na druhé straně potom Ševčík také netrefil přesně. Ve 46. min. skončil po střele Ševčíka míč v síti, branka však pro ofsajd nebyla uznána.

V 54. min. zahrával Ševčík přímý volný kop, brankář však jeho střelu kryl. V závěru jsme se snažili alespoň o vyrovnání, k němuž jsme byli nejblíže v 58. min., kdy střela Ševčíka orazítkovala břevno. V 59. min. ještě po rohovém kopu mířil Veselý nad bránu. Domácí tak již cenné vítězství uhájili, my jsme i přes porážku obsadili celkové druhé místo v soutěži a zopakovali jsme tak loňské umístění.