1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

11. kolo , 3. listopadu 2013, FC Medlánky - FK Blansko

FC Medlánky

0:1

FK Blansko

Poločas: 0:0
Branka: Feik

V posledním podzimním utkání se hráči Blanska střetli s předposledním týmem tabulky Medlánkami. Papírové předpoklady bohužel tentokrát neplatily, také proto, že se utkání hrálo na těžkém nerovném terénu za stálého deště, což naší hře vůbec nevyhovovalo. Naopak domácím, kteří se po většinu utkání jen bránili, ano.

V prvním poločase se hrál fotbal plný nepřesností. Domácí hráči naši branku prakticky neohrozili a bohužel ani my jsme neměli žádnou větší šanci.

Do druhého poločasu kluci přeci jenom nastoupil s větší snahou a důrazem hlavně před brankou domácích. Bohužel naše snaha byla dost jalová. Aby toho nebylo málo, začal ovlivňovat vývoj utkání i rozhodčí. Nejprve přehlédl jasný faul na Mlčouška a jen o chvíli později i dva slepené fauly v pokutovém území na Šmerdu a Fajka. V 60. min. vysunul do nadějné příležitosti Fajk Šmerdu, ale jeho střela jen o pár centimetrů minula bránu.

Už to s námi vypadalo všelijak, když v 65. min. Šmerda narazil Feikovi a jeho prudká střela k údivu všech „projela“ gólmanovi domácích mezi rukama a nohama až do sítě - 0:1.

Závěr utkání jsme již zvládli a tak i když trochu se štěstím, přeci jenom jsme z Medlánek odvezli „povinné“ tři body. Utkání nebylo o kráse, ale o bojovnosti. Kluci se přesvědčili, že se proti nim každý bude chtít vytáhnout a když k tomu přispěje i počasí a terén, je z toho drama. O to víc je toto vítězství cenné.

Po podzimní části soutěže nám v tabulce krajského přeboru patří 4. místo se ztrátou 3 bodů na čelo. Jako jediní jsme dokázali porazit jak Svratku, tak Veselí. Naopak nás můžou mrzet ztráty bodů z výborně rozehraného utkání v Krumlově a neproměňování šancí v utkáních s Kohoutovicemi a v Kyjově. Jaro bude hodně zajímavé, proto je třeba se na něj dobře připravit!