1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

6. kolo , 29. září 2013, FC Veselí nad Moravou - FK Blansko

FC Veselí nad Moravou

2:3

FK Blansko

Poločas: 1:0
Branky: Beránek, Rek, Švaňhal

Po sérii porážek jsme se ve Veselí konečně radovali z výhry, která se však nerodila lehce. První poločas byl z naší strany velmi špatný, asi také díky nedostatečné předzápasové přípravě zaviněné pozdním příjezdem na utkání. Ve druhé půli se po přeskupení naší sestavy náš výkon postupně lepšil, ale body jsme urvali až díky bojovnému závěru v posledních minutách. Snad kluky tohle šťastné vítězství povzbudí do dalších podzimních zápasů.

V úvodních minutách se na hřišti nic zajímavého nedělo, převládala nepřesná hra na obou stranách. Až v 10. min. poslal před bránu zajímavý centrovaný míč Rek, Moravec však na něj nedosáhl. V 11. min. vyrazil střelu Reka brankář domácích na rohový kop. Potom se ke slovu dostali hráči Veselí, kteří si vytvořili dvě šance v 15. a ve 20. minutě. Když už se zdálo, že nezáživný poločas skončí bez branek, zahráli naši kluci chybně malou domů a soupeř se radoval z laciného vedení - 1:0. Ve 30. min. jsme ještě mohli na inkasovanou branku zareagovat, ale přímý volný kop Moravce skončil pouze rohovým kopem.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a hned v jeho úvodní minutě jsme se radovali z vyrovnání, když rohový kop zahraný Rekem zužitkoval Beránek - 1:1. Namísto uklidnění však přišla další rána, když se opět po rohovém kopu prosadil na druhé straně hráč domácích, kterého naše obrana trestuhodně nechala neobsazeného ve výhodné pozici - 2:1.

Po obdržené brance jsme byli v útlumu, ze kterého jsme se dostali až v závěrečně čtvthodině, kdy jsme zvýšili obrátky a dostali soupeře pod tlak, který začal přinášet také šance ke skórování. Ve 45. min. trefila střela Reka břevno. O minutu později další rána stejného hráče mířila nad. V 51. min. jsme zahrávali rohový kop a Moravec trefil opět pouze tyč. V 53. min. přestřelil z přímého volného kopu Beránek.

V 55. min. po dalším rohu Švaňhal těsně minul bránu Veselí. Když už se zdálo, že naše úsilí nepovede k žádnému gólovému efektu, přišel hektický závěr. V 58. min. se prosadil Rek a vyrovnal stav utkání na 2:2.

To však z naší strany nebylo všechno, protože v 59. min. trefil pas Reka výstavním volejem Švaňhal a překlopil misky vah na naši stranu - 2:3.

I když předvedený výkon nesnesl přísná měřítka, kluci zaslouží pochvalu alespoň za bojovnost a vůli, kterou dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející zápas.