1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

18. kolo , 17. května 2014, TJ Tatran Starý Lískovec - FK Blansko

TJ Tatran Starý Lískovec

0:5

FK Blansko

Poločas: 0:2
Branky: Gansukh 3, Šmerda 2

Před utkáním nebyla situace ohledně hráčského kádru vůbec jednoduchá. Z nejrůznějších důvodů se omluvilo jedenáct hráčů a tak jsme do Starého Lískovce odjížděli pouze s dvanácti hráči a z toho byli dva brankáři. Museli jsme tak o výpomoc požádat Saše Reka, který měl za sebou celé utkání mladších žáků.

Na hřišti ale bylo naštěstí vše v pořádku. Hned po rozehrání Feik poslal dlouhý pas na Gregora, ten odcentroval před bránu, domácí brankář míč vyrazil na velké vápno, kde byl DOMINIK ŠMERDA. Ten s přehledem pronikl do vápna a podél bezmocného brankáře otevřel skóre - 0:1.

Dále jsme soupeře válcovali, ten si nevěděl s pohybem a kreativitou našich hráčů vůbec rady. Často se ubránil jen za cenu faulů. Po jednom z nich v 10. min. zahrával přímý kop Šmerda, jeho střelu brankář domácích jen s obtížemi vyrazil před sebe na zcela volného HONGORA GANSUKHA, který míč uklidil do brány - 0:2. Po této brance se domácí sice pokusili o zvrat v utkání, ale díky pozorné obraně, kterou skvěle organizoval Feik a důrazné hře záložní řady, se prakticky k ničemu nedostali. Naopak my jsme využívali každé příležitosti k nebezpečným brejkům.

Do druhého poločasu jsem vstoupili opět lépe my a domácí jsme začali jasně přehrávat. Nejprve se do dobrých střeleckých pozic dostali Ševčík a Gregor, ale jejich střely stačili obránci domácích zblokovat. V 50. min. Souček vysunul Reka, který si skvěle zaběhl za obranu a jeho centr před bránu se díky nedorozumění brankáře s obránci dostal opět ke zcela volnému HONGORU GANSUKHOVI, který hlavou pohodlně zvýšil na 0:3.

To byl pro domácí konec, zcela rezignovali a hráči Blanska po zbytek utkání na hřišti zcela dominovali. V 55. min. se po nádherné kombinaci dostal do úniku Gansukh, centrem našel DOMINIKA ŠMERDU, který hlavou zvýšil již na 0:4. Konečný účet utkání uzavřel znovu HONGOR GANSUKH, který si z obránců udělal kužely a podél bezmocného brankáře zvýšil na 0:5.

Zcela zasloužené vítězství po vynikajícím výkonu celého týmu. Přesto musím vyzvednou skvělý výkon Saše Reka, který odjezdil na levé záloze skoro celé utkání, nahrál na třetí branku a ukázal, že by mohl již nyní v klidu hrát v týmu starších žáků. Tak uvidíme, třeba trenéři využijí jeho služeb i v dalším utkání na Slovanu Brno, který hraje o záchranu a tak nás nečeká opět nic jednoduchého, jak by se díky postavení obou celků v tabulce mohlo zdát.