1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

22. kolo , 13. června 2014, FK Blansko - FC Medlánky

FK Blansko

13:0

FC Medlánky

Poločas: 5:0
Branky: Gansukh 6, Gregor 2, Šmerda, Ševčik, Mlčoušek, Kouřil, Souček

Poslední utkání sezóny bylo sehráno na žádost soupeře netradičně v pátek v podvečer. Vzhledem k tomu, že kluci z Medlánek byli na posledním místě tabulky a poslední kola dostali od soupeřů řádně nasypáno, dal se očekávat jednoznačný zápas. To se také hned od úvodu potvrdilo.

Již ve 2. min. otevřel skóre Šmerda. V 5. min. po krásné kombinaci Gansukha a Ševčíka, druhý jmenovaný zvýšil na 2:0. Poté se dvakrát individuálně prosadil Gansukh a v 15. min. to bylo již 4:0. I díky tomu, že se na hřišti často měnili hráči, se naše hra postupně horšila a hosté odolávali našim útočným akcím. Až v samotném závěru poločasu se prosadil Mlčoušek a uzavřel účet poločasu na 5:0.

I druhý poločas se odehrával jen na polovině hostů a jen díky vynikajícím zákrokům brankáře se skóre až do 45. min. neměnilo. Proti byl ale Kouřil, který se dostal k odraženému míči před bránou a zvýšil na 6:0. Poté se opět prosadil a to dokonce čtyřikrát po sobě Gansukh a skóre postupně narostlo na 10:0. V závěru utkání ještě Gregor dorazil míč do odkryté brány a zvýšil již na 11:0, stejně tak jen o chvíli později Souček. Konečný účet utkání uzavřel opět Gregor a v pátek 13. to bylo 13:0!

Ohlasy po utkání

Josef Šmerda, vedoucí týmu: „Na závěr sezóny jednoznačné vítězství, které mohlo být daleko vyšší. Proti byl ale vynikající brankář Medlánek a někdy střelecká nemohoucnost a zbrklost našich hráčů. Jen škoda, že se sezona jen dohrávala bez možnosti zasáhnout do boje o vítězství v krajském přeboru. I tak je konečné 3. místo velkým úspěchem. Kluci znovu ukázali, že v ročníku 1999 a 2000 je velký potenciál, který doufejme kluci znovu ukáží tentokrát o kategorii výše v mladším dorostu.“

Pozvánka

Tým starších žáků se zúčastní v termínu 21. - 22. 6. mezinárodního turnaje v Holicích, který vzhledem k přihlášeným týmům bude zajímavou konfrontací s neznámými soupeři hrajícími žákovskou ligu, krajský přebor nebo s mužstvy ze Slovenska, Polska a Chorvatska. Doufejme, že se budou fotbalem bavit stejně tak, jak tomu bylo v posledních mistrovských utkáních a důstojně se rozloučí se sezónou.

Mladší žáci

FK Blansko - FC Medlánky 1:2 (0:0)
Branka:
Rek