1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

8. kolo , 11. října 2014, FC Kuřim - FK Blansko

FC Kuřim

2:2

FK Blansko

Poločas: 1:0
Branky: Doležel 2

K utkání do Kuřimi jsme odjeli bez obou útočníků Kouřila a Mlčouška, kteří odcestovali se školou na zájezd. Do hry tak nastoupili mladší hráči Žáček, Kopřiva a brankář Šamšula, který obsadil post pravého záložníka.

Kuřim byla vyzbrojena hráči se zkušenostmi z nejvyšší žákovské soutěže. Začátek se pro nás nevyvíjel příliš dobře a 15 min jsme obdrželi první branku, kdy propadl střed zálohy a nedůraz krajního beka umožnil domácímu útočníkovy skórovat - 1:0.

Naši svatyni držel po celý zápas Zdenek Veselý, který při střele zpoza vápna do šibenice blýsknul parádní robinzonádou a míč vyrazil. Důležitým momentem byla 26 min., kdy dostal přesnou přihrávku od Saše Reka Radim Ševčík, který utekl z půle hřiště. Byl však doběhnut a zastaven před velkým vápnem za cenu faulu. Rozhodčí ohodnotil tuto situaci pouze žlutou kartou a přímým kopem, který Richard Němec poslal levačkou nad bránu. Po poločase jsme věřili ve vstřelení branky a následnému otočení stavu.

Tak se i stalo. Dvěma brejkovými akcemi se ukázal Martin Doležel, který domácí obraně utekl v 50. a 55. min. jako přes kopírák a chladnokrevně prostřelil ligového gólmana Hýska - 1:2.

To stejné mohl předvést v 60. min. Radim Ševčík, ale místo střely zvolil kličku brankáři, při které se dostal mimo střeleckou pozici. Hru jsme se snažily udržet na půlce soupeře, což se nám po celý druhý poločas dařilo. Nepříjemná pro nás byla poslední minuta, kdy jsme na kraji obrany uklidili míč pouze do autu místo odkopu. Když už jsme věřili ve vítězství, zareagovali jsme špatně na autové vhazování a neobsazený hráč domácích se vydal na hranici velkého vápna a tam přesnou tvrdou střelou překonal Zdeňka Veselého - 2:2.