1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Zlínsko

Blansko

19.04.2024 | 17:00

Rozpis zápasů

12. kolo , 4. dubna 2015, FK Blansko - TJ Tatran Starý Lískovec

FK Blansko

5:0

TJ Tatran Starý Lískovec

Poločas: 1:0
Branky: Mlčoušek 2, R. Souček, Ševčík, Doležel

Úvodní mistrovské utkání v tomto roce jsme sehráli na výborně připraveném trávníku za pěkného počasí. V prvním poločase byla k vidění sousta nepřesností. Za začátku utkání po zbytečném faulu před velkým vápnem zahrával Lískovec standardku. Přetažený centr se pokusil nikým neatakovaný protihráč proměnit v branku. Po zákroku brankáře Veselého míč olízl břevno.

Soupeř hrál zataženě a naši obránci tak neměli těžkou práci. Horší to bylo v ofenzivě. Naše střely končily hodně mimo bránu, hra hlavou ve vápně byla z naší strany nepřesná a pořádně ohrozit branku Lískovce jsme nedokázali ani ze standardních situací.

Až po přesunu Pačovského do středu zálohy se nám podařila první pohledná akce. Ve 30. min. Pačovský vybídl uličkou mezi stopery MICHALA MLČOUŠKA, který si po kličce brankáři trefil prázdnou branku - 1:0.

Po přestávkové domluvě se naše hra ve druhém poločase výrazně zkvalitnila a předvedli jsme několik povedených akcí. Ve 42. min. rozehrál Mlčoušek z pravé strany rohový kop, na který si ideálně naběhl kapitán RADEK SOUČEK a hlavou zavěsil - 2:0. O pět minut později vybídl Kouřil po úniku zpětnou přihrávkou MICHALA MLČOUŠKA a ten nezaváhal - 3:0. Ve 49. min. se střelec dvou branky převtělil do role nahrávače a z jeho práce těžil gólově RADIM ŠEVČÍK - 4:0.

V 55. min. konečně využil své výšky MARTIN DOLEŽEL a ukázkovou hlavičkou po rohu Mlčouška uzavřel gólový účet utkání - 5:0.

V závěru utkání jsme dovolili Starému Lískovci samostatný průnik na Veselého, který při zakončení jeho nejšikovnějšího hráče míč pouze tečoval. Změně stavu zabránil dobíhající Šamšula, který před brankovou čarou míč odkopl do autu. Touto cestou je potřeba zmínit ochotu obou našich brankářů, kteří se vždy domluví, kdo bude chránit svatyni a kdo půjde do hry. Hráčů bohužel nemáme nazbyt.

V průběhu druhé půle naskočili do hry střídající hráči mladšího ročníku, u kterých se projevila jejich nízká účast na trénincích a to z důvodu zranění či nemocí a z ní pramenící nerozehranost. Na trénincích budou muset tito hráči přidat. Tým táhnou převážně hráči, kteří mají 100% tréninkovou účast a potvrzují tak pravidlo: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.

V dalším utkání tohoto kola porazily Kohoutovice Kyjov a vystřídaly ho v čele tabulky. My jsme díky tomuto výsledku k oběma týmům bodově přiblížili a na 3. místě aktuálně ztrácíme na Kyjov 5 bodů.