1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

přátelské utkání , 26. února 2010, FK Blansko B - Sokol Dobšice

FK Blansko B

2:0

Sokol Dobšice

Poločas: 1:0
Branky: 5. Pernica, 90. Navrkal

Sestavy

1. poločas:
Juran - Bezděk, Cupal, Zich, T. Janíček - Nečas, Němec, Jelínek, Beneš - Starý, Pernica Trenér: Roman Šindelka

2. poločas:
Trubák - J. Rybář, Pokoj, Rajtšlégr - Hanskut - Klügl, Vašák, Zouhar, Paděra - Navrkal, Jarůšek Trenér: Tomáš Šenk

není

Do prvního poločasu nastoupili hráči, kteří budou z valné většiny tvořit základ A mužstva. Mezi třemi tyčemi dostal příležitost další nadějný dorostenec, tentokrát dokonce mladší, David Juran. Vstup do utkání se povedl na výbornou, to když v 5. min. ideální pobídku Beneše chladnokrevně přetavil v branku Marek Pernica - 1:0. V 16. min. opět Beneš přízemní přihrávkou oslovil nabíhajícího Starého, ten však zakončil pouze do dobře postaveného brankáře. Při dalším útoku Blanska byl Starý faulován na hranici pokutového území, Němcovi exekuce trestného kopu nesedla podle představ. Blanenské pak hodně mrzela akce ve 31. min., kdy se při zakončení nedohodli Pernica a Starý. Druhá branka pak nepadla ani po standardní situaci, kdy nejprve tvrdě pálil Nečas a poté Pernica přestřelil. Brankář Juran předvedl přehled ve hře včasným vyběhnutím při akci Dobšic ve 31. min. a na konci poločasu si bravurně poradil s přesně zahraným trestným kopem. „Náš výkon se mi vůbec nelíbil. Spousta kluků dnes hrála na jiném postu. Někteří si své úkoly neplnili tak, jak měli, což mě štve. Navíc, když někomu něco v dobrém vytknete, tak se to okamžitě obrátí proti vám. Já doufám, že si to s klukama vyříkáme a bude to lepší. Byly tam sice dobré okamžiky a šance, ale to vše přebíjí disciplína na hřišti, která dobrá nebyla,“ zhodnotil kriticky průběh prvního poločasu záložník Jan Nečas.

Do druhého poločasu došlo k výměně kompletní jedenáctky i trenérských postů. Romana Šindelky a Pavla Helána nahradil bývalý asistent A týmu Tomáš Šenk a navrátilec z Anglie Tomáš Vach. „S Romanem jsme se domluvili na mé pomoci B týmu. Jsem moc rád, že mě oslovil. Věřím, že s týmem navážeme na podzimní výkony a dotáhneme do zdárného konce výborně rozjetou sezónu,“ řekl Tomáš Šenk. Sedm hráčů B týmu doplnili čtyři talentovaní dorostenci. Ti se novému trenérovi B týmu předvedli ve velmi dobrém světle. Střed zálohy obstarávala dvojice Tomáš Zouhar, Andrej Vašák, na levé straně operoval Pavel Paděra a Ondřeje Navrkala v útoku doplnil Tomáš Jarůšek. V 57. min. J. Rybář uvolnil Pavla Paděru, který se prosadil až do vápna, zakončil však těsně vedle. Hodně starostí pak soupeři nadělal svým průnikem až do vápna Tomáš Zouhar, jehož přihrávka způsobila ve vápně zmatek, nakonec střelu Paděry brankář s vypětím sil vyrazil. Nejhezčí akce zápasu přišla v 72. min., kdy ťukec pětice hráčů zakončoval opět Pavel Paděra, ani tentokrát si na hostujícího brankáře nepřišel. Druhou branku tak Blanenští přidali v úplném závěru. Andrej Vašák načechral míč na hlavu Navrkala a ten mířil přesně - 2:0.