1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Zlínsko

Blansko

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Zlínsko

Blansko

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

19. kolo , 8. května 2010, FK Blansko - 1. SC Znojmo B

FK Blansko

8:0

1. SC Znojmo B

Poločas: 1:0
Branky:
Zouhar 2, Šafařík, Bláha, Skoupý, Souček, Brichta, Souček

Sestavy

Jan Matuška (97) - Tomáš Gracias (96), Ondřej Blažek (96), Jakub Manda (95), Dominik Michalík (95) - Radim Šafařík (95), Michal Skoupý (96), Milan Brichta (95) K, Václav Foler (96) - Ondřej Blažek (95), Michal Zouhar (95)
Náhradníci:
Jakub Dvořáček (95), Radim Bláha (95) a ne zcela uzdravený náhradní brankář Michal Šmerda (96) a dále mladší žáci Filip Blažek (98), Pavel Souček (97) a Jiří Maňoušek (97)
Trenér:
Petr Stupka

není

V sobotním utkání 19. kola KP st. žáků jsme přivítali na domácím hřišti aktuálně pátý celek tabulky, starší žáky 1. SC Znojmo "B". Soupeři jsme měli vracet podzimní porážku 4:0, ke které ale na konci září znojemskému "béčku" výrazně přispěli hráči "A" týmu. Doufali jsme, že tato situace se nebude opakovat, protože znojemské "áčko" ve stejném čase hrálo své utkání v Brně proti 1. FC. Jak se před utkáním ukázalo, nejenže soupeř nebyl posílen, naopak přijel oslaben, protože nejlepší hráči z ročníku 1996 museli posílit právě "A" tým, takže do utkání proti nám nastoupili v základní sestavě dokonce tři mladší žáci a pouze jeden hráč z ročníku 1995. Také my jsme měli k dispozici zúžený počet zdravých hráčů, takže dvanáctku starších doplnila čtveřice mladších žáků, z nichž poprvé za starší od začátku utkání nastoupil v brance Honza Matuška a zbývající mladší žáci zasáhli do hry v průběhu druhého poločasu.

V průběhu prvního poločasu byla sice na hrací ploše viditelná naše převaha, vyplývající z dobré defenzivní činnosti, ale zase se opakoval náš největší problém, který také v předchozích dvou zápasech, když jsme sice doma přehráli 1.FC Brno "C", ale vlastními hrubými chybami jsme soupeři nabídli tři příležitosti a ten je všechny dokonale využil a vyhrál 0:3 a v minulém kole ve Veselí jsme sice soupeře nepřehráli, ale hráli jsme relativně vyrovnanou partii, jen těch hrubých chyb jsme vyrobili v utkání asi šest a tento soupeř dokázal využít sice jenom dvě, ale i to stačilo k výhře v poměru 2:1, znamenal, že jsme vyšli bodově naprázdno a tím je kvalitní přihrávka, zejména ta finální a potom proměňování gólových příležitostí.

O poločasovou výhru v poměru 1:0 se tak nakonec až ve 30.min. postaral Radim Šafařík, který zprava vnikl do pokutového území hostů a po vydařené kličce si míč připravil na levou nohu a přesně zakončil.

O přestávce provedli trenéři jedno střídání - místo Folera šel do hry mladší žák Pavel Souček - a změny v rozestavení, v průběhu druhého poločasu pak do hry zasáhli i zbývající náhradníci.

Naše sestava ve 2. poločase:

Jan Matuška (97) - Tomáš Gracias (96), Ondřej Blažek (96), Jakub Manda (95), Ondřej Blažek (95) - Radim Šafařík (95), Pavel Souček (97), Milan Brichta (95) K, Dominik Michalík (95) - Michal Skoupý (96), Michal Zouhar (95)

Provedené změny ještě zvýraznily naši převahu a když se po parádním uvolnění Dominika Michalíka z levé strany a jeho přesné přihrávce neukvapil Michal Zouhar a zvýšil na 2:0, jakoby z našich hráčů spadla nervozita a branky pak padaly jedna za druhou. Ještě jeden gól přidal Zouhar, dvakrát se trefil Michal Skoupý a po jedné brance vstřelili Radim Bláha, Milan Brichta a Pavel Souček. Na vysoké výhře má samozřejmě velký podíl už zmíněné oslabení soupeře, ale do šancí jsme se dostávali i v předchozích zápasech a až dnes se je dařilo proměňovat.

Dnes se nám sice podařilo získat důležité tři body pro záchranu v krajském přeboru, ale je před námi ještě sedm kol proti soupeřům ze středu tabulky a až výsledky dosažené v těchto zápasech rozhodnou o tom, zda sezóna nakonec bude úspěšná nebo ne.