1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Uničov

Blansko

1:2

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Uničov

Blansko

1

2

vs

Blansko

Uh. Brod

04.05.2024 | 10:30

Údolní

Rozpis zápasů

26. kolo , 19. května 2010, FC Svratka Brno - FK Blansko

FC Svratka Brno

0:2

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: Souček, Blažek F.

Sestavy

není

Matuška - Študent, Maňoušek, Blažek, Zemach - Kohút, Šíbl, Souček, Loula - Zmeko O., Vintr
Náhradníci: Závodný, Zmeko D., Kala, Sedlák
Trenér: Michal Šenkeřík
Asistent: Jan Matuška
Vedoucí týmu: Jiří Kratochvíl

Vložené středeční kolo krajské soutěže bylo pro nás i soupeře nejdůležitější, jelikož se bojovalo o postavení v tabulce. Svratce, která měla náskok dvou bodů a udělila nám na podzim výsledek 4:0 ve svůj prospěch stačila remíza pro udržení na špici. My jsme měli co oplatit a museli vyhrát na půdě soupeře, což není lehká situace. Zajímalo by mne, jaký by byl kurz na tento zápas.

Tyto situace, které znám z předchozích let, kdy hráči moc dobře vědí, o co jde, popohání k nejvyšším výkonům. Je diskutabilní věta, zda u mládeže soutěžit či nikoli o body, medaile atd. Odborníků na toto téma je několik, ale zatím mne osobně ještě žádný nepřesvědčil. Radost hráčů, rodičů, trenérů, nebo i zklamání to přece k životu patří a snad i toto utkání tomu bylo příkladem.

Jsem rád, že tento tým delší dobu doprovázím! Jsou to neskutečné zážitky! K utkání patřili momenty pro nás radostné i opačné. K prvním patřila bojovná a pohledná hra završená dvěma krásnými brankami Pavlíka Součka a Fildy Blažka. Hráči celého mužstva odehráli celý mač dle trenérských pokynů a to i někdy na 120%! Tvrdé osobní souboje, fauly řešil dosti dobře nestranný sudí. Černým momentem byl faul na Libora Vintra, který by byl hodnocen dle pravidel červenou kartou. Nemám ale rád, když se takových karet uděluje u mládežníků. Zmiňovaného kanonýra faul odstavil ze hry a nebylo mu tak souzeno zvednout se ve střelecké tabulce na první místo.

Závěrem chci zmínit, že kompletní základní sestava reprezentovala okresní výběr Blanska v předešlém dni na Janouškově v předzápasech mezinárodních turnajů. Je vidět, že kluci zvládnou takové situace. V dalším zápase nás čeká derby s Boskovicemi, takže uvidíme.

Já osobně držím palce!



Michal Šenkeřík

Další podrobnosti včetně videí naleznete zde: http://www.fkblansko.estranky.cz/