1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Ostrava B

Blansko

3:0

Blansko

FK Třinec

17.05.2024 | 17:00

Údolní

Rozpis zápasů

vs

Ostrava B

Blansko

3

0

vs

Blansko

FK Třinec

17.05.2024 | 17:00

Údolní

Rozpis zápasů
Blanenští fotbalisté se v rámci 25. kola představili na hřišti kvalitního Znojma. V prvním poločase měli domácí jeden nebezpečný závar, jinak nebyly k vidění žádné větší šance. Ve druhém poločase tomu tak nebylo. Znojemští fotbalisté postupně stupňovali svůj tlak a Blansko držel ve hře skvělý Kubica. V 66. minutě měli domácí k dispozici pokutový kop, ale ani ten nevyužili. Skóre se tak poprvé měnilo až v 87. minutě po brance Pedra. Blansku moc času nezbývalo, ale přesto dokázalo najít odpověď a po výstavní brance Chyly veze ze Znojma bod za remízu 1:1.

25. kolo , 28. dubna 2024, 1.SC Znojmo FK - FK Blansko

1.SC Znojmo FK

1:1

0:0

FK Blansko

Branky: 87. Pedro - 90+2. Chyla
Žluté karty: 27. Dantas, 74. Pedro - 90. Blažík, 90. Kubica
Rozhodčí: Marek - Budovič, Machorek
Delegát: Jan Prokop

Sestavy

Škugor – Silas (69. Velosa Pereira), De Jesus Dantas (C), Carneiro Rodrigues (83. Afonso Rodrigues), Abreu De Sá Vilela, De Almeida Parede Neto, Abdellaoui (46. Pedro), Bessa Rocha Ferreira (83. Quinvula Da Silva Pinto), De Vasconcelos Adrian, Ferreira Viegas, Nzanza (77. Gomes Fereira)
Náhradníci: Pfeiffer - Pedro, Gomes Fereira, Velosa Pereira, Quinvula Da Silva Pinto, Lukčo, Afonso Rodrigues
Trenér: Rui Miguel Félix Amorim Reis

Kubica - Jambor, Chyla, Blažík, Porč - Kocůrek (88. Psota), Feik (74. Rajčinec) - Sedlák, Smrčka (C) (74. Studený), Gimsay (80. Šedivý) - Tulajdan (88. Novák)
Náhradníci: Nešetřil - Kouakou, Novák, Studený, Rajčinec, Šedivý, Psota
Trenér: Jiří Vorlický

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. Blansko vycházelo ze zabezpečené obrany a domácí Znojmo hledalo cestu ke Kubicově brance. V 17. minutě si domácí vytvořili nebezpečný závar v šestnáctce Blanska, kdy obrana spolu s Kubicou čelila hned několika zakončením. Blanenští obětavě skákali do střel a když už jedna z nich prošla na branku, Kubica byl připraven. Ve 34. minutě hlavičkoval po centru zprava těsně mimo kanonýr Neto. Za Blansko pálil ve 37. minutě kapitán Smrčka, střela z hranice vápna ale letěla vysoko nad. První poločas tedy branku nenabídl.

Hned na začátku druhého dějství zahrával rohový kop Smrčka, míč si našel na zadní tyči Chyla a hlavičku blanenského obránce vykopával z brankové čáry jeden z obránců. O 2 minuty později se po ztrátě míče blanenských dostal na hranici šestnáctky ke střele Neto, z výhodné pozice ovšem branku přestřelil. V 56. minutě podniklo Znojmo rychlý protiútok po pravé straně. Na centr Nzanzy si ve vápně naskočil aktivní Neto, jehož hlavičku z malého vápna Kubica výborně vyrazil na břevno a následně na brankové čáře famózně lapil i dorážku z bezprostřední blízkosti.

V 63. minutě převedl Kubica další důležitý zákrok proti zakončení De Sousy. Tlak Znojma postupně sílil a v 66. minutě vyvrcholil nařízenou penaltou. Ferreira ovšem z penaltového puntíku zamířil nad břevno. V 75. minutě se po přihrávce Tulajdana dostal ke střele uvnitř pokutového území Gimsay, míč však těsně proletěl vedle pravé tyče.

V 87. minutě se poprvé měnilo skóre. K odraženému míči se na hranici vápna dostal Luís Pedro a přesnou střelou k pravé tyči rozvlnil síť – 1:0. Blansko následně vrhlo všechny síly do útoku, čehož mohl využít k pojistce Adrian. Toho však skvělým obranným zákrokem zastavil na poslední chvíli Porč. Blansko následně rozjelo akci, na jejímž konci se do míče opřel v rohu šestnáctky Tomáš Chyla a nádhernou střelou do šibenice vyrovnal na 1:1. V poslední minutě mohli blanenští dokonce i otočit stav, nadějnou situaci ale nedotáhli do konce.

Bod za remízu 1:1 z těžké půdy Znojma má cenu zlata. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za obětavý a týmový výkon. Další utkání čeká svěřence kouče Vorlického již ve středu 1. května, kdy mužstvo zajíždí k zápasu do Uničova. Utkání startuje v 17:00.


Autor: Zdeněk Veselý ml.