1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

8. kolo , 25. září 2010, FK Mutěnice - FK Blansko

FK Mutěnice

0:4

FK Blansko

Poločas: 0:1
Branky: Zouhar 2, Šafařík, Machorek

Sestavy

není

94-Němec - 2-Manda, 3-Vágner, 9-Šebela, 5-Cupák - 6-Šafařík, 7-Michalík, 11-Trávníček, 8-Horáček - 10-Zouhar, 4-Brichta(K)
Náhradníci: 12-Ledvina, 13-Bláha, 14-Machorek
Trenér: Petr Stupka
Asistent: Michal Kugler
Vedoucí mužstva: Jaroslav Matuška

K sedmému mistrovskému utkání letošního soutěžního ročníku KP jsme v rámci 8.kola nastoupili na hřišti FK Mutěnice, který na nás v tabulce ztrácel tři body. Oproti minulému kolu měli trenéři Stupka a Kugler k dispozici čtrnáct zdravých hráčů, když někteří z marodů se sice uzdravili, ale naopak vypadli Dvořáček s Buchtou, u kterých se bude v obou případech jednat o několikatýdenní výpadek. Navíc se na poslední chvíli z rodinných důvodů omluvil nejlepší střelec soutěže, desetigólový Martin Ševčík, a tak muselo dojít několika změnám v sestavě.

Přesto jsme utkání s přehledem zvládli a už v průběhu prvního poločasu jsme si vytvořili trvalou územní převahu, ze které pramenily i gólové příležitosti, proměnit se však podařilo pouze jedinou, když už v 6. min. po levé straně pronikl až k brankové čáře Dominik Michalík, z jehož přihrávky zakončoval z hranice brankového území Milan Brichta, brankářem sražený míč nakonec do sítě dopravil Radim ŠAFAŘÍK - 0:1. Kapitán mužstva Milan Brichta, který nahradil v útoku Martina Ševčíka, se v průběhu utkání dostal ještě dvakrát sám před domácího brankáře, nejprve ve 29.min. po ideálním uvolnění Markem Trávníčkem a pak ve 43. min. po pěkné kombinaci Šafaříka s Michalíkem. V obou případech byl úspěšnější domácí brankář.

V 54. min. jsme provedli první střídání, na post levého obránce přišel Jakub Machorek, ze hry odešel Radim Šafařík, na jehož místo na pravém okraji zálohy se přesunul Ondra Cupák. Po hodině hry se do dvou tutovek dostal Michal ZOUHAR, v 60. min. zakončoval slabou střelou přímo do náruče brankáře, ale v 61. min. už byl úspěšný a zvýšil naše vedení na 0:2. V 63. min. vystřídal na pravém okraji obrany Jakuba Mandu Marek Ledvina. Právě po pravé straně jsme zaútočili v 66. min. a domácí obránci měli takové problémy s odvrácením centrovaného míče, takže důrazný Jakub MACHOREK dopravil míč do sítě a zvýšil na 0:3. Utkání bylo rozhodnuto a proto byl v 67. min. střídán Marek Trávníček, který odehrál výborný první poločas v dresu staršího dorostu a výrazně přispěl k poločasovému vedení starších dorostenců 3:0 a na hřiště přišel Radim BLÁHA. Skóre zápasu pak v 70. min. uzavřel výborně hrající Michal ZOUHAR - 0:4. Domácím se za celý zápas nepodařilo ani jednou ohrozit naši branku a jejich pokusy o brejky s přehledem likvidovala naše obrana, která se nedopustila jediné chyby.

Náš příští soupeř, Svratka Brno, podlehl doma Boskovicím, ztrácí na nás sedm bodů a pokud mladší dorostenci předvedou stejný výkon jako dnes v Mutěnicích, měli bychom zase naplno bodovat.