1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

14. kolo , 14. listopadu 2010, FK Blansko - FC Boskovice - Letovice

FK Blansko

5:0

FC Boskovice - Letovice

Poločas: 2:0
Branky: Ševčík 2, Trávníček 2, Zouhar

Sestavy

NĚMEC (K) - BUCHTA, VÁGNER, BLAŽEK, CUPÁK - ZOUHAR, TRÁVNÍČEK, MICHALÍK, HORÁČEK - ŠEVČÍK, SKOUPÝ
Náhradníci: ŠAFAŘÍK, LEDVINA, BLÁHA, BRICHTA
Trenér: Petr STUPKA
Asistent: Michal KUGLER
Vedoucí mužstva: Jaroslav MATUŠKA

není

I když konečný výsledek může svádět k závěru, že jsme dnes snadno porazili slabého soupeře, tak kdo tento zápas sledoval, viděl, že se zase hrál vyrovnaný fotbal s brankovými příležitostmi na obou stranách a výhra, byť výrazná, se nerodila lehce.

Do utkání jsme vstoupili se dvěma staršími žáky ( Blažek a Skoupý ) v základní sestavě - oba znovu odehráli velmi dobrý zápas; s kapitánem Milanem Brichtou na střídačce a s otazníkem u Honzy Horáčka ( oba prodělali v týdnu virózu ).

O tom, že jsme nakonec zvítězili rozhodlo několik faktorů.

Jednak na straně soupeře to byla neschopnost vstřelit branku i z těch několika, jestli se nemýlím, byly čtyři, vyložených příležitostí, které si vypracoval, když hostující hráči buď nedokázali trefit branku, nebo zakončovali velmi slabě do našeho brankáře. A když už se jim zakončení vydařilo, a pokud jsem dobře počítal, bylo to v průběhu utkání třikrát, tak ztroskotali na skvělých zákrocích Filipa NĚMCE v brance, který dokazoval, že kapitánskou pásku nemá na ruce náhodou.

Vítězné faktory na naší straně lze pojmenovat nejlépe slovy: "střelecké probuzení pánů Ševčíka, Trávníčka a Zouhara".

Padalo jim to tam následovně:

10. min. - rohový kop zahrává Horáček po zemi na nabíhajícího Michalíka, jeho střelu k tyči skvěle vyráží gólma hostů na další roh, ten znovu zahrává Honza Horáček, tantokrát přetažený centr na hlavu Aldy Vágnera, jehož hlavičku do malého vápna z první pohotově uklízí do sítě Michal ZOUHAR - 1:0.

16. min. - další rohový kop Honzy Horáčka, tečovaný míč se dostává k Trávníčkovi, který sice nedokázal důrazně vystřelit, ale hostující obránce odkopává míč tak nešikovně, že nastřeluje nohy Marka TRÁVNÍČKA a odražený míč se pomalu dokutálel k tyči a do sítě - 2:0.

58. min. - velmi vydařená kombinace na jeden dotek po pravé straně v provedení koncertního tria ve složení Skoupý, Zouhar, Michalík, na jejímž konci byla přihrávka z brankové čáry od malého vápna před prázdnou branku, ze které prostě nebylo možné nedat gól - Martin ŠEVČÍK - 3:0.

68. min. - Marek Trávníček vybojoval míč ve středovém kruhu, přesným míčem po zemi poslal do brejku Martina Ševčíka, který obešel obránce, prošel až k brankové čáře a od bližší tyče, kterou si hlídal gólman hostí, nabídl čtvrtý gól přihrávkou na hranici malého vápna na nohu Marku TRÁVNÍČKOVI - 4:0.

77. min. - další průnik Martina ŠEVČÍKA před hostujícího brankáře zakončený přesnou střelou po zemi k tyči - 5:0.

Ještě průběh střídání:

62. min. - Horáčka střídá Radim ŠAFAŘÍK a Blažka Milan BRICHTA

69. min. - Skoupého střídá Radim BLÁHA

73. min. - Zouhara střídá Marek LEDVINA

Také mladší dorost potvrdil svoje postavení v tabulce, tzn. druhé místo o jeden bod za Znojmem "B", které jediné nás dokázalo porazit a kterému porážku budeme chtít v domácí jarní odvetě vrátit.

A stejně, jako jsem považoval za potřebné pochválit trenéra staršího dorostu, musím ocenit práci obou trenérů mladšího dorostu - Petra STUPKY a Michala KUGLERA. Takže pánové, taky dobrá práce, ale zase tak moc si tu moji pochvalu neberte!