1. FC Slovácko BFC Hlučín1.SC Znojmo FKFK TřinecFK Frýdek-MístekFK BlanskoFC Slovan RosiceČSK Uherský BrodFC Zlín BFK HodonínTJ Tatran BohuniceFC Baník Ostrava BSK UničovSK HraniceMFK Karviná BTJ Start Brno1. BFK Frýdlant nad OstravicíFC Zlínsko

Blansko

Hranice

2:1

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

vs

Blansko

Hranice

2

1

vs

Znojmo

Blansko

28.04.2024 | 15:00

Rozpis zápasů

1. kolo , 8. srpna 2009, FK Blansko - Tatran Rousínov

FK Blansko

2:0

Tatran Rousínov

Poločas: 1:0
Branky: Jarůšek, Zouhar

Sestavy

Hlaváček - Jarůšek, Paděra, Cupal, D. Juránek - Sedláček, Zouhar (C), Vašák, Blatný - Bayer, Majer (60. Šplíchal) Náhradníci: Šplíchal, Hepp, Pištělka, Kyzlink Trenér: Michal Polák

není

Do prvního mistrovského utkání v sezóně jsme vstoupili s chutí a odhodláním bodovat naplno.

Už v úvodu utkání jsme měli územní převahu. Ve 2. min. poslal přesný centr Tomáš Jarůšek na hlavu Jakuba Bayera, ale jeho hlavička mířila těsně vedle. V 6. min. vznikl velký závar před hostující brankou, který skončil jen rohem. Následovaly další dva rohy, ze kterých jsme nic nevytěžili. V 22. min. průnik Tomáše Zouhara zastavil poslední obránce faulem, byl nařízen přímý volný kop, kterého se zhostil Honza Sedláček. Poslal míč na úroveň penalty, ale spoluhráči jeho centru, vlivem menšího důrazu, nevyužili. Ve 26. min. si Tomáš Jarůšek vyměnil míč s Honzou Sedláčkem, snažil se prostřelit hradbu těl, což se mu napodruhé podařilo a s přispěním teče soupeře míč skončil v brance - 1:0. Ve 30. min. šel Bayer sám na branku, ale v rozhodující chvíli se mu nepodařilo udělat kličku ani vystřelit a brankář ho ve skluzu o míč připravil. V 31. min. Jirka Majer zatáhl míč u postranní čáry, přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Tomáše Blatného, který z malého vápna přestřelil. V 38. min. přímý kop Andreje Vašáka našel hlavu Jirky Majera, který mířil těsně nad branku. Tři minuty před přestávkou se prosadil do zakončení Tomáš Blatný, ale ten rovněž netrefil branku.

Ve 47. minutě předvedl pěknou individuální akci Tomáš Zouhar, který od poloviny hřiště postupně pronikl až do vápna, když ho o míč nepřipravili ani tři bránící hráči, kteří ho zaráz atakovali, a z velkého úhlu tvrdou střelou prostřelil brankáře hostí - 2:0. V 64. min. soupeř zahrával rohový kop a mířící hlavičku na zadní tyč zastavil Tomáš Jarůšek, který vyhlavičkoval míč z brankové čáry. V 70. min. Tomáš Blatný zatáhl míč u postranní čáry a přesným centrem na malé vápno našel Jakuba Šplíchala, který vystřelil nad branku. V 75. min. zbytečně fauloval soupeře na hranici velkého vápna David Juránek. Přímý volný kop zahrál hostující hráč nepřesně. V 80. minutě šel Jakub Bayer podruhé sám na brankáře, kterého si odhodil, jeho střela bohužel těsně minula pravou tyč.

Soupeře jsme zodpovědnou hrou téměř k ničemu nepustili, vytvořili jsme si mnoho vyložených šancí, ale trestuhodně jsme je neproměňovali. Jako by jsme soupeře šetřili od vysokého debaklu. V proměňování šancí musíme být produktivnější. Vítězství, i když „pouze“ 2:0, bylo zasloužené. Hráče za předvedený výkon chválím.